eur:
392.26
usd:
366.76
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Nagyszabású kínai beruházás Magyarországon - a nap hírei

Két kínai autóipari beszállító 30 millió eurós beruházást hoz Magyarországra. Újabb szolgáltatókat kapcsolna be az adóhatósághoz az online pénztárgépekkel a kormány. Még az idén közvetlen légi járatokat indítanak Kubába az amerikai légitársaságok. A nap hírei 2016. március 21-én, hétfőn.

Két kínai autóipari beszállító 30 millió eurós beruházást hoz Magyarországra - jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter. A Nyugat-Dunántúlon megvalósuló befektetések 600 új munkahelyet teremtenek. Mindkét vállalattal a következő hetekben jelentik be a beruházások részleteit. Szijjártó Péter az InfoRádióban elmondta: Magyarország továbbra is a kínai-közép-európai együttműködés zászlóshajója.

Újabb szolgáltatókat kapcsolna be az adóhatósághoz az online pénztárgépekkel a kormány. A nemzetgazdasági miniszter várhatóan kedden jelenti be a gép használatára kötelezettek körét. Varga Mihály tavaly novemberben az autószervizeket, taxikat, valamint a konditermeket, a wellness és a pénzváltó szolgáltatókat említette. A portfolió szerint két lépcsőben történik majd a mintegy 30-50 ezer új kassza kihelyezése.

Emelkedett a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program idei éves fejlesztési kerete. A kormány döntése értelmében 173 milliárd forinttal több, összesen 1025 milliárd forintnyi uniós forrás áll rendelkezésre. Rákossy Balázs uniós források felhasználásáért felelős államtitkár hangsúlyozta, a döntés lehetővé teszi a keret forrásainak gyorsabb lehívását, ezzel a támogatott, elsősorban a helyi gazdaságfejlesztést, illetve a foglalkoztatottság növelését célzó fejlesztések mielőbbi megvalósulását.  

2018-ra minden háztartásban elérhetővé tenné az internetes szolgáltatás a kormány - erősítette meg a Digitális Jólét Programért felelős miniszterelnöki biztos. Deutsch Tamás az InfoRádió Aréna című műsorában kiemelte:júniusra elkészül egy digitális oktatási stratégia, fontos célnak nevezte, hogy 2020-ra minden oktatási intézményben legyen szélessávú wifi hozzáférés. Emellett az internet áfájának 18 százalékra csökkentését ígérte 2017-re. Hozzátette: ősszel nyújtják be a visegrádi négyek Brüsszelnek a nagy nemzetközi internetes cégek adóelkerülésének megszüntetéséről szóló javaslatot .

A Pedagógusok Szakszervezete azt javasolja, hogy a tanárok március 30-án délután négy óra után, vagyis a munkaidőn kívül fejezzék ki véleményüket a köznevelés helyzetéről. Az érdekvédelmi szervezet közleménye szerint fontos, hogy a vélemény nyilvánítás ideje alatt se maradjanak a gyermekek felügyelet nélkül. A Pedagógusok Szakszervezete azt is hangsúlyozza: a  véleménynyilvánításra vagy attól való távolmaradásra senki nem késztethető.

Elkezdődött a Puskás Ferenc Stadion vasbetonszerkezeteinek a bontása, amely a tervek szerint 8 hónapig tart. Az új aréna építése az idén decemberben kezdődhet el és 2019-ben fejeződik be. Skardelli György építész-tervező a helyszínbejárás előtt azt mondta: a régi stadionból megmarad néhány jellegzetes elem. A háromszintes lelátó mind a 65 ezer ülőhelye fedett lesz az új stadionban, amely mindenben megfelel majd a 2020-as labdarúgó Európa-bajnokságra vonatkozó előírásoknak.

Magyarországon keresztül érkezett vissza Szíriából Belgiumba a párizsi öngyilkos merényletek elkövetőinek egyik segítője. A belga főügyészség közölte: a 24 éves férfi egyike azoknak, akiket a pénteken elfogott Salah Abdeslam szállított bérelt autóval Magyarországról Belgiumba. A kocsit még szeptemberben ellenőrizték az osztrák-magyar határnál, később kiderült, az utasok hamis személyazonosító okmányt mutattak fel.

Logisztikai segítséget kért az uniótól a Törökországgal megkötött egyezség végrehajtásához az athéni kormány. A nehéz gazdasági helyzetben lévő Görögország hónapok óta az európai migránsválság középpontjában van, ugyanakkor kiterjedt logisztikai műveletet igyekszik megszervezni a menedékkérelmi eljárások feldolgozására. Az Európai Bizottság korábban arról számolt be, hogy a megállapodás teljesítésén 4 ezer ember dolgozik majd.

Az amerikai elnök szerint véget ér majd a Kuba elleni embargó, de azt egyelőre nem tudni, hogy mikor. Barack Obama havannai látogatásán beszélt erről. Az amerikai elnök  a kubai államfővel tartott találkozója után úgy értékelte: a feloldás üteme részben attól függ majd, hogy milyen gyorsan lehet felszámolni az emberi jogok területén fennálló nézeteltéréseket. Raúl Castro arról beszélt: Washington és Havanna között mindig lesznek nézetkülönbségek az emberi jogok területén. Egyben kereskedelmi és utazási könnyítést szorgalmazott Kuba számára. Még az idén közvetlen légi járatokat indítanak Kubába az amerikai légitársaságok.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×