eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Holnaptól változik a BKK-menetrend

Márciusban több menetrendi változás is életbe lép a tömegközlekedésben a fővárosban - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) hétfőn az MTI-vel. Az ünnepek és az iskolai tavaszi szünet miatt is érdemes figyelni, hogy egy-egy napon melyik menetrend szerint lehet utazni. Több vonalon új idénymenetrendet vezetnek be, valamint óraátállítás is lesz.

Március 5-e (szombat) áthelyezett munkanap, ekkor a pihenőnappá nyilvánított március 14-ét (hétfőt) kell ledolgozni. Ezen a napon a tanítási szünetek idején érvényes pénteki munkanapi menetrend érvényes.

Március 15-e, az 1848-as forradalom és szabadságharc évfordulója, majd a 27-én és 28-án tartandó húsvét ünnepe miatt is változásra kell számítani a tömegközlekedésben: március 14-én (hétfőn) a szombati, 15-én (kedden) a vasárnapi és ünnepnapi, 24-én (csütörtökön), 25-én (pénteken) és 29-én (kedden) pedig a tanítási szünetek alatt érvényes menetrend szerint közlekednek a fővárosi járművek.

A BKK hozzátette: március 15-én a fővárosban több, útlezárásokkal is járó rendezvényt tartanak. Emiatt számos járat útvonala változik majd, erről a BKK hamarosan részletes tájékoztatást ad.

Március 6-tól (vasárnaptól) a budai Várba közlekedő 16-os, 16A, valamint 116-os buszok hétvégén sűrűbben közlekednek, mint a téli időszakban. Az új menetrend várhatóan október végéig marad érvényben.

Március 12-én (szombaton) több vonalon is új, sűrűbb követést biztosító tavaszi-őszi menetrendet vezetnek be: a D11-es, a D12-es és a D13-as hajó, a 2-es villamos, a fogaskerekű (60-as), valamint a 22A és a 26-os busz vonalán - írták.

Hozzátették: jobb járatcsatlakozást biztosító menetrend-módosítás lép életbe a március 1-jére (keddre) virradó éjszaka a 901-es és a 960-as busz, továbbá 1-jén az 1-es villamos és a csatlakozó 103-as busz, a 85-ös busz, a 194-es busz, valamint a 196-os és a 196A busz vonalán. E járatok új menetrendjét hamarosan elérhetővé teszik a BKK honlapján.

A közleményben arra is felhívták a figyelmet, hogy a március 27-ére (vasárnapra) virradó éjszaka tér át az ország a téli időszámításról a nyárira: hajnali 2-kor 3-ra kell előreállítani az órákat. Emiatt kimaradnak az éjszakai járatok hajnali 2 és 3 óra közötti indulásai, valamint további változások is lesznek egyes éjszakai járatok menetrendjében, amiről a BKK hamarosan részletes tájékoztatást ad.

Március 20-án (vasárnap) - élve a törvény adta lehetőséggel - nyitva tart több főváros környéki hipermarket, ezért a BKK buszjáratokkal biztosítja a megközelíthetőségüket. Az Auchan Törökbálinthoz a 140B, az Auchan Maglódhoz a 162-es, az Auchan Fóthoz pedig 224-es busszal lehet eljutni - olvasható a közleményben.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×