eur:
390.16
usd:
364.17
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

A Bankszövetség támogatja a jegybanki hitelprogramot

Támogatják a Magyar Nemzeti Bank hitelprogramját a bankok - mondta a Bankszövetség elnöke a hétfői tárgyalás után. Patai Mihály hozzátette: a hitelezés ösztönzésnek ez a program csak egy szelete, de kezdésnek jó.

Olyan bank nincs, amely ne lenne hitelezéspárti - indokolta a Bankszövetség elnöke, miért is mondja azt, hogy támogatható a Magyar Nemzeti Bank hitelprogramja. Patai Mihály szerint minden olyan kezdeményezést kötelességük támogatni, amely a növekedés beindulását segítheti. Az elnök kifejtette: a magyarországi vállalati hitelállomány 9 ezer milliárd forint jelenleg, ehhez képest az 500 milliárdos csomag csak egy kis szelet, de kezdésnek jó - tette hozzá Patai Mihály

A Bankszövetség alelnöke beszélt a jegybankkal folytatott hétfő reggeli tárgyalásról is. Gyuris Dániel azt mondta: a legnagyobb vita a 2 százalékos kamatmarzs körül alakult ki, mivel ez nem fedezi a kockázati költségeket, amelyeket a bankoknak kell viselni, és itt most nem a nyereségről beszélünk - tett hozzá Gyuris Dániel, aki szerint megoldás lenne erre a külső garanciavállalás. A jegybanki hitelprogram részleteiről azonban még ő sem tudott többet mondani.

A jegybank a következő hetek folyamán dolgozza ki a program részletes feltételeit, és várhatóan május végén tárgyalja meg a bankokkal.

Hanganyag: Panulin Ildikó

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×