eur:
389.49
usd:
361.79
bux:
68002.24
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Nagy bukás is lehet az olcsó kötelező biztosításból

Nyolcezer forinttal csökkent az átlagos kötelező felelősségbiztosítási díj - mondta az InfoRádiónak a CLB Független Biztosítási Alkusz ügyvezető igazgatója. Buczolich Antónia hozzátette: az áron kívül érdemes az egyéb feltételekről is részletesen tájékozódni az ügyfeleknek.

A kedvező díjú biztosításokat kínáló Genertelnek sok autóst sikerült elcsábítania a piac szereplőitől, főleg az Allianztól, az Uniqától, a Signaltól és a Posta Biztosítótól - mondta az InfoRádiónak a CLB Független Biztosítási Alkusz ügyvezető igazgatója.

A MÁV Általános Biztosító Egyesület és az Aegon is tovább tudta bővíteni a piacát - fűzte hozzá Buczolich Antónia.

Idén 30 ezer forint a kötelező biztosítások átlagdíja, ez a tavalyihoz képest 8 ezer forintos csökkenést jelent, a legalacsonyabb és a legmagasabb díj között pedig akár tízszeres is lehet az eltérés - közölte a CLB Független Biztosítási Alkusz ügyvezető igazgatója.

Buczolich Antónia kijelentette: érdemes a biztosítási szerződések részleteire is odafigyelni.

A CLB Független Biztosítási Alkusz ügyvezető igazgatója figyelmeztetett: például a Genertelnél ahhoz, hogy alacsony díjú biztosítást kapjon az ügyfél, kármentességi nyilatkozatot kell tennie.

Amiért több éve nem okozott balesetet, szerződéskötéskor az ügyfél 50 százalékos kedvezményt kap, ha azonban év közben mégis kárt okoz, elveszti ezt, így akkortól kezdve kétszer annyit kell fizetnie - közölte a CLB Független Biztosítási Alkusz ügyvezető igazgatója.

Hanganyag: Panulin Ildikó

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×