eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Ön tudja, mi a THM, EBKM és társai?

THM, EBKM, kamatok, rugalmas törlesztő részlet, tárgyi fedezet. Vajon az emberek mindig tudják, hogy mi történik velük a bankban? A Pénzügykutató főmunkatársa szerint nem. Épp ezért szükség lenne a bankok önszabályozására, hogy az ügyfelek lehetőleg ne érezzék magukat kiszolgáltatott helyzetben.

A nyugati világban, főleg az angolszász országokban jellemző az a bankok szervezeteire, hogy etikai kódexet állítanak össze tagjaik számára - mondta el az InfoRádióban Várhegyi Éva.

A Gyurcsány Ferenc kormányfő felkérésére alakult Lakossági Pénzügyi Szolgáltatásokat Vizsgáló Szakértői Bizottság elnöke szerint Magyarországon törvény, illetve rendelet írja elő a pénzintézetek számára a teles hiteldíj mutató, azaz a THM, valamint a egységes betétkamat mutató, azaz az EBKM feltüntetését.

Azt a viselkedési normát, amelyet az ügyféllel találkozó pénzintézeti munkatársnak kell követnie, a bankoknak kell meghatározniuk - mutatott rá Várhegyi Éva.

A Pénzügykutató Zrt. főmunkatársa szerint ez nem csak a magukat kiszolgáltatott helyzetben érző ügyfeleknek az érdeke, hanem a bankoknak is, hiszen partnereiket csak így tarthatják meg.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 5. 12:45
×
×
×
×