eur:
389.01
usd:
361.33
bux:
68695.88
2024. május 7. kedd Gizella

A Hochtiefé a Budapest Airport részvényeinek többsége

1,9 milliárd euróért megvette a Budapest Airport többségi részvénycsomagját a német Hochtief építőipari konszern - jelentették be a felek a szerződés aláírása után. A Budapest Airport szóvivője elmondta: az ár nagyjából megfelel annak az összegnek, amit a Hochtief 2005-ben a Budapest Aiportért ajánlott az ÁPV Rt-nek.

A szerződés a Budapest Airport jelenlegi tulajdonosa, a brit BAA repülőtér-üzemeltető társaság, illetve a német építőipari óriás, a Hochtief között köttetett.

Ennek értelmében a BAA részvényei a német társasághoz kerültek - mondta az InfoRádiónak a Budapest Airport szóvivője.

Szollár Domokos hozzátette: a Hochtief 1,9 milliárd eurót fizetett a BAA részvényeiért; ez az ár nagyjából megfelel annak az összegnek, amelyet a 2005-ben a brit társaság a magyar államnak átutalt a repülőtéret üzemeltető vállalatért.

Az üzlet létrejöttéhez a magyar államnak, valamint az Európai Unió versenyhivatalának is jóvá kellett hagynia, az üzlet azonban akkor teljesül be, ha a brit társaság bankjai jóváhagyják azt - közölte a Budapest Airport munkatársa.

A Hochtiefnek valamennyi, a privatizációs szerződésben foglalt, az állam által előírt kötelezettséget vállalnia kell, így a fejlesztéseket, beruházásokat és átalakításokat a német cégnek kell végigvinnie - mondta el Szollár Domokos.

A tényleges tulajdonosváltás a Budapest Airport szóvivője szerint az elkövetkezendő két hétben, a pénzügyi jóváhagyást követően történik meg, ekkor áll össze az új igazgatóság és alakul ki a vezetés új szerkezete, ezután találkozhatnak majd a Budapest Airport dolgozói az új tulajdonosokkal.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Mbappé az utolsó párizsi BL-meccsére készül a PSG mezében

A Borussia Dortmund egygólos előnnyel kezdi a Bajnokok Ligája-elődöntő ma esti második mérkőzését a Paris Saint-Germain ellen. A sárga-feketék 2013 óta először juthatnak be a fináléba. A helyzet nem egyszerű: a francia bajnok ebben a sorozatban egyszer már legyőzte a Parc des Princes-ben a Dortmundot.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Kis-Benedek József
biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora
Folytatódik az emelkedés a tőzsdéken

Folytatódik az emelkedés a tőzsdéken

Gazdasági adatok tekintetében ma Németországban érkeznek fontos számok az ipar kilátásaival kapcsolatban, ezen kívül érkezik még európai kiskereskedelmi adat is, illetve a hazai kiskereskedelmi adatokat is ma közlik. Tegnap kimondottan jó hangulatban zajlott a kereskedés a tőzsdéken, nagyot tudott a hazai piacon ralizni az OTP. Ami a mai napot illeti, egyelőre ktiart a tegnapi optimizmus a piacokon, a vezető európai részvényindexeknél kisebb emelkedést láthatunk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×