eur:
388.9
usd:
363.08
bux:
68275.9
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Sztrájkkal fenyegetik a rózsaszín óriást

Újabb sztrájkkal fenyegette meg a Deutsche Telekomot a második legnagyobb német szakszervezeti szövetség, a ver.di.

A ver.di felhívására csütörtökön egynapos figyelmeztető sztrájkot tartott a Deutsche Telekom közel nyolcezer dolgozója, a szakszervezet ugyanis nem kapott a cégtől semmilyen ígéretet arra, hogy a nagyjából 50.000 belső munkahely kiszervezése külső cégekbe nem jár majd elbocsátásokkal.

A rózsaszín óriás vezérigazgatója, René Obermann vezényli le azt az átalakítást, amelynek célja, hogy csoportszinten évi 900 millió eurós megtakarítást érjenek el. Ennek részeként átszerveznek bizonyos üzletrészeket, ahonnan a dolgozók átkerülnének egy új egységhez, a T-Servicehez, ahol munkaidejük a mostani heti 34 óráról 38 órára nőne, a műszaki alkalmazottak kezdő fizetését pedig 34 ezer euróról 20 ezer euróra csökkentenék.

A Deutsche Telekom az előfizetők számának csökkenése miatt 2005-2006-ban összesen 30 ezer dolgozóját bocsátotta el. Bár a csoport árbevétele tavaly közel 2 milliárd euróval 61,5 milliárdra nőtt, nyeresége a 2005-ös 6 milliárd euróról 3,6 milliárd euróra esett vissza.

A szakszervezeti vezetők hétfőn folytatják a tárgyalásokat a Deutsche Telekom vezetőivel. A távközlési óriás azonban akkor is végig akarja vinni az átszervezést, ha nem sikerül megegyezni a munkavállalókkal.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×