eur:
389.13
usd:
361.43
bux:
68128.34
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Akik számíthatnak vagyonosodási vizsgálatra

Egyre több az elrendelt vagyongyarapodási vizsgálat. Vadász Iván adótanácsadó szerint elsősorban azok számíthatnak ilyen ellenőrzésre, akik - akárcsak papíron is - tagi kölcsönt adtak saját cégüknek.

A Magyar Adótanácsadók és Könyvviteli Szolgáltatók Országos Egyesülete már több visszajelzést kapott arról, hogy az APEH főleg azokat a személyeket vizsgálja, akiknek a könyvetésében fellelhető nagyobb összegű tagi kölcsön.

Vadász Iván, a szervezet alelnöke azt mondta: az adóellenőröknek nem lesz nehéz a 10 ezer megígért vizsgálatot elrendelni, ugyanis a könyvelésben külön rovatban jegyzik a tagi kölcsönt.

A szakember azt tanácsolja, hogy aki értesítést kap vagyongyarapodási vizsgálatról, az azonnal jelentsen beteget és keressen egy szakembert, aki képviselheti őt. Vadász Iván úgy véli: ez azért célravezető módszer, mert több idő marad arra, hogy átgondolják, mit válaszolhatnak az első kérdéssorozatra az adóhatóság embereinek, és tudni kell, hogy ez a nyilatkozat mérvadó a későbbiekben.

Ugyanis ha fiktív baráti kölcsönökre hivatkozik az ellenőrzött, akkor nemcsak megnevezni kell a kölcsönadó rokont, barátot, hanem ráadásul a megnevezetteket is vizsgálja majd az adóhatóság, ami további kockázatot rejt magában.

További részletek az Adóinfo hétfői műsorában.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×