eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Hogyan vernek át minket a hipermarketek?

A fogyasztók megtévesztéséről, a stiklikről írt könyvet egy volt Tesco-alkalmazott. A szerző egyelőre nem nyilatkozik, a könyvről az író sajtófőnöke beszélt az InfoRádiónak. Szerinte az állításokat nem kell bizonyítani, a különböző fogyasztóvédelmi bírságok igazolják azokat.

A borítón csak egy monogram szerepel: a G. M. a gazdaságos munkatársat jelent - mondta az InfoRádióban Körmendi Gábor.

Az író - aki nem fedi fel kilétét - szókimondóan nyilatkozik arról, mit élt meg a hipermarket alkalmazottjaként, ahova kocsitologatóként vették fel, de osztályvezetői szintig jutott.

Eközben számos belső információhoz jutott hozzá. Sőt, arról is beszámol, hogy néha maga is elkövetett ezt-azt, azaz része lett a stikliknek.

Lejárt szavatosság és állati fekália

Körmendi Gábor szerint érdekes olvasmány, hogy az áruházak vezetői miként jutnak hozzá értékes árukhoz leértékelve, a vásárlóknak azonban az lehet a legizgalmasabb, hogy milyen praktikákat alkalmaznak, hogy megkárosítsák őket.

Lejárt szavatosságú termékek, állati fekália a tojáson, "legalacsonyabb ár" jelzés azokon a termékeken, amelyeket nem a legolcsóbban árul a hipermarket - csak néhány az állítólagos trükkökből.

A könyv konkrét személyeket nem nevez meg, konkrét eseményeket azonban igen.

A sajtófőnök elmondta: a hipermarket a bíróságon támadta meg az írást, és azt akarta elérni, hogy még a megjelenés előtt zúzzák be a kiadványokat. A bíróság azonban ezt elutasította.

A Tesco egyelőre nem foglalkozik a könyvvel

A Tesco szóvivője az InfoRádiónak úgy nyilatkozott: egyelőre nem foglalkoznak a könyvvel.

Hardy Mihály szerint a könyv a szerzőt minősíti, akit "nem véletlenül" távolították el a cégtől.

A szóvivő szerint az író pusztán egy sértett ember, aki mindenáron kárt akar okozni a volt munkáltatójának.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×