eur:
389.7
usd:
364.5
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Vértes András: a GDP magasabb lesz a vártnál

A költségvetési kiigazítások a lakossági fogyasztást csökkenteni fogják, ami viszont nem a belső termelést, hanem az importot fogja csökkenteni - mondta a Reform és Növekedés című konferencián a GKI Zrt. elnöke.

Vértes András szerint éppen ezért a növekedési ütem, bár vissza fog esni, de nem olyan mértékben, mint amennyire a konvergenciaprogramban áll.

Hozzátette: a kutatóintézet szerdán hozza nyilvánosságra a megemelt GDP-növekedési előrejelzését.

A kutató az InfoRádióban kifejtette: bár a megszorítások miatt csökkenni fog a fogyasztás, ez az importot veti vissza, nem a hazai termelést, amely döntően exportvezérelt.

Mint mondta, a folyamatot nem szabad egy-két év távlatában szemlélni.

Bár az elmúlt 3-4 évben Szlovákia gyorsabban fejlődött, mint Magyarország, mert ott ekkor hajtották végre a privatizáció jelentős részét, az azt megelőző években azonban Magyarország volt a gyorsabb.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×