eur:
392.54
usd:
365.9
bux:
66720.16
2024. április 26. péntek Ervin

Télies idő és hózáporok a hétvégén

Hideg, szeles, télies időjárás lesz a hétvégén; a jövő héten is lassan indul meg a felmelegedés - mondta az InfoRádiónak Németh Lajos meteorológus. A jelenlegi előrejelzések szerint a március 15-i szabadtéri ünnepségek idejére kevés csapadék, viszont csak 5-10 Celsius-fok várható.

Pénteken az ország nagy részén, szombaton pedig főként a középső tájakon várható többórás napsütés, de északkeleten, majd szombaton és vasárnap már nyugaton is sok lesz a felhő, elszórtan hózápor, kisebb havazás valószínű - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat. Az északi, északnyugati szelet még néhol viharos lökések kísérik, szombaton már csak helyenként erősödik meg a szél.

Németh Lajos elmondta: sarkvidéki eredetű hideg levegő alakítja a hétvégén a Kárpát-medence időjárását, így kemény éjszakai fagyokra, -2, -7 Celsius-fokos hőmérsékletre kell számítani. A nappali órákban is alig emelkedik a hőmérő higanyszála 3-5 Celsius-fok fölé, így télies hétvégi elé nézünk - tette hozzá.

A meteorológus szerint a jövő hét elején még kemény fagyokra, -3, -8 Celsius-fokos hőmérsékletre kell számítani éjszaka, és nappal is maximum 6-7 Celsius-fok lesz, ami messze elmarad az ilyenkor szokásostól.

Egy nedves léghullám is eléri a Kárpát-medencét, így jövő csütörtökön a déli-délnyugati országrészben rövid ideig 2-3 centiméteres összefüggő hótakaró is kialakulhat - emelte ki Németh Lajos.

Lassú enyhülés várható, így március 15-én is mindössze 5-10 Celsius-fok várható, de jelentős csapadék nem várható - tette hozzá.

Hanganyag: Seres Gerda

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
A magyar vállalkozásoknak is van esélyük terjeszkedni regionálisan

A magyar vállalkozásoknak is van esélyük terjeszkedni regionálisan

Április végén rendezték Bukarestben a harmadik éves közép- és kelet-európai (KKE) regionális üzleti csúcstalálkozót. A konferencia a legsikeresebb magyar, bolgár és román vállalkozók és felsővezetők példáin keresztül mutatta be, hogyan teremthetnek a vállalkozások erős alapot a működésük nemzetközi kiterjesztéséhez, kihasználva a régió belső előnyeit, valamint előnnyé alakítva a felmerülő kihívásokat. A felszólalók egyetértettek abban, hogy a magyar és regionális vállalatok közép-kelet-európai piacokon való terjeszkedésének útja lényegében a globalizáció stratégiai megközelítését foglalja magában.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×