eur:
392.93
usd:
366.84
bux:
66913.39
2024. április 26. péntek Ervin

Legóból építette meg a világ legnagyobb utasszállító gépét

Nyolc hónapig több ezer legódarabból építette meg au A380-as utasszállító gép modelljét az az ausztrál férfi, akinek legújabb projektje egy felhőkarcoló megépítése - természetesen legókockákból.

2,2 méter hosszú és 1,8 méter széles a Qantas Airbus A380-as típusú repülőgépe, amelyet egy ausztrál legómániás rakott ki. Ryan McNaughtnak nyolc hónapjába került, amíg a félbevágott remekművet 35 ezer legódarabból összerakta.

A 37 éves ausztrál férfinek, aki félig-meddig professzionális legóépítő, egyébként pedig informatikus, úgy becsüli, hogy az egész projekt több mint egymillió forintjába került.

A világ legnagyobb utasszállítójáról mintázott makettet a június chicagói Brickworld Lego bemutatóra készítette el. Azt tervezi, hogy miután átszállítja a modellt az Egyesült Államokba, egy hetet csak azzal fog eltölteni, hogy visszaépítse azokat a darabkákat, amelyek az utazás közben leesnek.

A kétgyerekes, Melbourne-ben élő férfi legközelebb egy felhőkarcolót szeretne megépíteni legóból - vagyis ügyvéd feleségének bele kell nyugodnia, hogy férje újra a garázsban tölti majd ideje nagy részét.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×