eur:
393.15
usd:
367.07
bux:
66927.2
2024. április 26. péntek Ervin

A gyermekekre átragad a stressz

Azok a szülők, akik hazaviszik a munkahelyi stresszt, gátolják a gyermeküket a tanulásban - derült ki egy finn felmérésből.

Azok a szülők, akik túl sokat dolgoznak, csökkenthetik gyermekük sikerességét a tanulásban. Az ilyen stresszt ugyanis az emberek nem tudják levetkőzni a munkahelyen kívül, így átadják azt saját gyermekeiknek is.

A gyermekeknél ez a feszültség a leggyakrabban tanulási problémákat okoz. Leginkább azért, mert a túlhajszoltság a szülőket elkedvetleníti, az ilyen felnőttek illúzióvesztetté válnak, ezt a fajta hozzáállást pedig nagyon gyorsan átveszik a gyermekek, akik elsőként a tanulás iránti érdeklődésüket veszítik el.

Az ilyen gyermekek nagyon gyakran nem tudnak lépést tartani a többiekkel, cinikussá válnak, kevéssé ismerik el értékként a tanulást, a tudást, és nagyon gyorsan kiégnek.

A finn kutatók több mint ötszáz tinédzser habitusát, életvitelét vizsgálták, akiknek a szüleit is kikérdezték saját mindennapjaikról.

A kutatás szerint az apák kiégettsége a fiúgyermekeknél ért el hasonló hatást, míg az anyák túlhajszoltsága a lánygyermekeknél okozott kedvetlenséget.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×