Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Kommandósokat bolondított be a "szesztúsz\"

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Két elitegység kommandósait bolondította be, illetve ki saját házához Szimferopol környékén egy részeg férfi azt állítva, hogy fegyveresek tartják fogva a családját, ám a "túszszabadítási\" akciónak még idejében véget vetett a haragos nej.

A szimferopoli járási rendőrség ügyeletes tisztjét egy magát nyugalmazott rendőrnek mondó davidkovói férfi hívta fel azzal, hogy sürgős segítséget kér, mert házába fegyveresek törtek be, akik fogva tartják a feleségét és kislányát. Elmondása szerint őt a mellékhelyiségbe zárták, de sikerült megszöknie, s a szomszéd házból telefonál.

A helyzet komolyságára való tekintettel a műveleti tiszt azonnal két elitalakulat, a Szokil (Sólyom) és a Berkut (Kőszáli Sas) egységeit mozgósította és irányította a helyszínre. A kommandósokat a már lesben álló telefonáló fogadta, és szakszerű kézmozdulatokkal segítette őket állásaik elfoglalásában az épület körül.

Azonban az osztag alig készült fel a túszszabadítási akcióra, mikor hirtelen kitárult a ház ajtaja és éktelen rikácsolással kilépett a házigazda felesége, aki nyomdafestéket nem tűrő szavakkal hozta az elképedt rendőrök tudomására, hogy nem őket, hanem a férjét kellene kiszabadítani, mert tíz napja egyfolytában "a szesz túsza".

Az ittas férfi ellen eljárás indult hamis rendőrségi riasztás ügyében.