eur:
392.14
usd:
366.68
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Teljes tilalom a várandós anyáknak

Változtatott álláspontján a brit közegészségügyi hatóság és már egyáltalán nem ajánlja az alkoholfogyasztást a várandós nőknek.

Már az alkalmankénti, kis mennyiségű alkoholfogyasztás is veszélyeket rejt a várandós anyákra és magzatukra - állítja a brit közegészségügyi hatóság, amely korábban még nem hirdetett zéró toleranciát a kismamáknak.

Az eddigi általános állásfoglalás szerint egy kisebb pohár bor még nem okoz gondot, igaz, a legveszélyeztetettebb első trimeszterben eddig sem javasolták a szeszesitalok fogyasztását a közegészségügyi szakemberek.

Az új ajánlás azonban azt tartalmazza, hogy a terhesség első három hónapjában szigorúan tiltott, de utána sem javasolt az alkohol, még a legkisebb mennyiségben sem, az ugyanis veszélyeket rejt magában.

Nagyobb mennyiségű szeszesital pedig már rontja a születendő gyermek szellemi képességein, csökkenti a magzat súlyát. Később tanulási nehézségeket vált ki náluk, felnőttkorukban pedig alkoholizmushoz vezethet.

Az anyák az ajánlás szerint a szülés után is kénytelenek lemondani az alkoholról, az ivás ugyanis a szoptatás időszakában is hasonló károkat okozhat a gyermeknek, mint a magzatnak.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 17:23
×
×
×
×