eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Anyagi támogatás a bringázóknak: persze, nem nálunk

Az Egyesült Államokban egy új törvény szerint a munkáltatók havi 20 dollár adómentes pénzügyi juttatásban részesíthetnék azon munkavállalókat, akik rendszeresen kerékpárral járnak dolgozni.

Az Egyesül Államok Kongresszusa megszavazta azt a törvényt, amely szerint havi 20 dollár adómentes juttatást kaphat az, aki rendszeresen kerékpárral jár a munkahelyére.

Húsz dollár nem sok pénz, Magyarországon egy fél BKV-bérlet többe kerül. A juttatás felhasználható kerékpár és alkatrész vásárlására, illetve szervizeltetésére. Például lakatot is lehet belőle venni.

Az amerikai képviselők sokat vitáztak a törvény elfogadása előtt, képviselőház végül 221-189 arányban fogadta el a jogszabályt.

Számos olyan nagyváros van világszerte, ahol az utazások több mint 20 százalékát kerékpáron teszik meg.

A klasszikus példa a hollandiai Amszterdam, ahol a közlekedők csaknem 30 százaléka kerékpáron jár.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×