eur:
392.26
usd:
366.71
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Túl vannak az életveszélyen a filmsztár túladagolt ikrei

Jobban vannak Dennis Quaid kéthetes ikrei, akiknek a kórházban véletlenül a megengedett adag ezerszeresét adták be véralvadásgátló gyógyszerből. A botrány az egyik leghíresebb amerikai kórházban történt, amely bocsánatot kért a sztártól és feleségétől a figyelmetlenségért.

A Los Angeles-i Cedars Sinai az egyik leghíresebb és legjobb kórház az Egyesült Államokban, mégis kis híján tragédiát okozott két alkalmazott figyelmetlensége: egyikük rossz helyre tette a véralvadásgátlót, az ápolónő pedig nem ellenőrizte a címkét, mielőtt beadta volna a szert a gyerekeknek.

Legalább három gyerek kapott így az erősebb koncentrációjú szerből, a legnagyobb bajt azonban a figyelmetlenség Dennis Quaid kéthetes ikerinél okozta; a kicsiket az intenzív osztályra kellett szállítani, de már javul az állapotuk.

Thomas Boone és Zoe Grace november 8-án született; a babáknak a filmsztár és a felesége a biológiai szüleik, de béranya hordta ki és hozta a világra őket. Quaid 2004-ben vette feleségül Kimberley Buffingtont, miután házassága tönkrement Meg Ryannel.

A kórház közleménye szerint a három gyerek, akik véletlenül tíz egység helyett 10 ezret kaptak, jól gyógyulnak, semmilyen mellékhatás nem lépett fel náluk, miután a véralvadásgátló ellenszerével kezelik őket.

A Quaid-ikrek vasárnap kezdtek "elvérezni" a gyógyszer túladagolása miatt. A bajt emberi mulasztás okozta, áll a közleményben, a vizsgálatot a kórház a Los Angeles-i egészségügyi hatóságokkal közösen végzi.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 17:23
×
×
×
×