eur:
389.4
usd:
363.93
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Palackból készült ruhadarabok, a zoknitól a pulóverig

Plüssállatok bélése, valamint zokni, pulóver és dzseki is készül a visszagyűjtött műanyag palackokból - mondta az InfoRádiónak a Remoplast Kht. ügyvezető igazgatója. Az újrahasznosítás központja továbbra is Kína.

Balázs Ildikó az újrahasznosítási folyamatról kifejtette: a palackokat általában kupakkal, címkével együtt ledarálják, ezért is fontosak a címke jellemzői.

A Magyarországon visszagyűjtött palackok nagy részét külföldre viszik, a teljes mennyiség körülbelül fele kerül Kínába, de Németországba, Romániába, Olasz- és Oroszországba is kerül belőlük. Jelenleg a palackok 8-10 százalékát dolgozzák fel Magyarországon.

A Remoplast Kht. ügyvezetője beszámolt arról, hogy Kínában van olyan üzem, amelyből napi 100 tonna szálat szállítanak ki, kétféle minőségben.

Az egyikből bélésanyagokat készítenek, elsősorban kabátokhoz és plüssállatokhoz, míg a másik minőségi kategóriából zoknik, pulóverek, dzsekik - tette hozzá.

Hanganyag: Nagy Tamás

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×