eur:
389.49
usd:
363.92
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Feketében jár a gyermeke? Jó lesz odafigyelni rá!

Ha egy tizenéves fiatal hirtelen feketére festi a haját és fekete ruhákban kezd járni, arra a szülőnek fokozottan oda kell figyelnie - figyelmeztet az I. számú Gyermekklinika Gyermek- és Ifjúságpszichiátriai Osztályát vezető főorvos.

Pászthy Bea a fiatalok körében az utóbbi időben fokozottan terjedő, úgynevezett emós vagy imós divatról (az angol emotion, érzelem szóból) nyilatkozva hozzátette: ezen fiatalok annyira nem találják a helyüket, hogy néhányan közülük az öngyilkosságot sem utasítják el.

Az ilyen fiatalok általában befelé fordulnak. Sokat sírnak, általában szomorúak. És arra várnak, hogy segítséget kapjanak valakitől.

Ha pedig megkérdezik őket, elmondják, hogy sok dolog nincs rendben az életükben: a szüleikkel való kapcsolatukkal, az iskolával, a kortárs kapcsolataikkal problémák vannak.

Az öltözködésük, a hajviseletük azt jelzi, hogy sokkal inkább oda kell figyelni rájuk.

Ha ugyanis ezek a fiatalok nem kapnak elég figyelmet és törődést, egyre drasztikusabb módon próbálják meg felhívni magukra a figyelmet, és egy idő után már az öngyilkosságtól sem riadnak vissza.

Hanganyag: Torda Júlia

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×