eur:
389.4
usd:
363.93
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Ferrarikat kaptak a bloggerek a Microsofttól

A Microsoft és a mikroprocesszorokat gyártó AMD közös karácsonyi akciójában 90 nagyteljesítményű laptopot küldött technológiával foglalkozó bloggereknek, vagyis szabadidejükben internetes naplót vezető embereknek, hogy kipróbálhassák a szoftveróriás új operációs rendszerét.

Az Acer Ferrari laptopok teljesítménye (szénszálas műanyag borítás, AMD Turion 2 GHz-es processzor, 2 GB RAM, ATI Radeon X1600 videókártya, 15,4 collos szélesvásznú kijelző, 160 GB hard disk, HD-DVD író, 1.3 mp-es kamera) elég meggyőző, akárcsak a gép ára: 2.300 dollár.

A bloggerek többsége a naplóíró közösség elismeréseként értékelte a gesztust, ám több számítógépes magazin internetes változata vesztegetést emlegetett.

A Microsoft eredetileg nem szándékozott nagy nyilvánosságot adni az akciónak, ám egy ausztrál blogger (link: http://www.istartedsomething.com) oldaláról elterjedt a hír.

Az amerikai óriáscég, a vesztegetés gyanúját elkerülendő, ezek után közölte, hogy a gépeket a Windows Vista kipróbálására kapták a bloggerek, és szabadon dönthetnek: az operációs rendszer megismerése után megtartják, visszaküldik vagy elajándékozzák azokat.

A bloggerek javarésze úgy gondolja - és ezt meg is írták - hogy önkéntes munkájukért bőven kiérdemlik az ajándékot, ha pedig a Vistáról írt véleményük mellett közlik azt a tényt is, hogy ajándék gépen próbálhatták ki, erkölcsi vádak sem érhetik őket.

Vannak viszont olyan bloggerek is, akik szerint őket - mint bevallottan szubjektív magánvéleményt közlő személyeket - nem kötik ugyanazok az etikai előírások, mint az újságírókat.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×