eur:
387.71
usd:
357.56
bux:
68399.02
2024. május 17. péntek Paszkál
police car on the street close up
Nyitókép: Fedorovekb/Getty Images

Mint egy akciófilmben: tíz kilométeren át üldöztek a rendőrök az ámokfutót – videó

A férfi többször is 100 km/óra felett száguldott, sőt a ruháját is lerángatta magáról és kidobta az ablakon, hogy ezzel megzavarja a rendőröket.

Majdnem tíz kilométeren át menekült a rendőrök elől egy jogosítvány nélkül autózó sofőr, aki több közlekedési szabályt is megsértett az akciófilmbe illő üldözés során. A bíróság 2023 februárjában eltiltotta a közúti járművezetéstől a férfit, mivel korábban engedély nélkül vezetett, ő azonban figyelmen kívül hagyta az ítéletet, és 2023 júniusától több alkalommal is volán mögé ült az eltiltás hatálya alatt – áll a Fejér Vármegyei Főügyészség közleményében.

A férfi tavaly júniusban Dunaújvárosban közlekedett egy gépkocsival, amikor a rendőrök ismét ellenőrzés alá akarták vonni, ám ő – azért, hogy a rendőri ellenőrzés elől elmeneküljön – nagy sebességgel elhajtott, és a rendőrségi autók megkülönböztető fény- és hangjelzését sem vette figyelembe.

A sofőr menekülni kezdett, többször is átlépte a 100 km/órás sebességet,

sőt még a ruháját is lerángatta magáról, majd kidobta az ablakon, hogy ezzel megzavarja az őt üldöző rendőröket.

A férfi menetiránnyal szemben hajtott be egy körforgalomba, illetve az úttorlaszként használt gépkocsit is nagy sebességgel kikerülte, majd egy ingatlan udvarán hagyta az autóját, és elszaladt.

A jelenleg szabadságvesztés büntetését töltő férfit közúti veszélyeztetéssel vádolják, valamint az eltiltás alatti vezetés miatt is bírságra számíthat. Az ügyészség azt indítványozta, hogy a bíróság börtönbüntetésre ítélje és ismét tiltsa el a közúti járművezetéstől az autóst. A vádlott büntetőjogi felelősségéről a Dunaújvárosi Járásbíróság dönt majd.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
Nesze neked, ötéves szuperállampapír: tízmilliárdokat buktak a magyarok az értelmetlenné vált befektetésen

Nesze neked, ötéves szuperállampapír: tízmilliárdokat buktak a magyarok az értelmetlenné vált befektetésen

Fordulóponthoz közelít a lakossági állampapírok piaca: júniusban lejárnak az első, 2019 júniusában induló Magyar Állampapír Pluszok. A számok azt mutatják, hogy bizony vannak még lelkes MÁP Plusz-hívők, az összes jegyzés közel 11%-át tartják a mai napig a magyarok, annak ellenére, hogy az időközben elszálló infláció miatt nem érte meg: jóval több pénzt lehetett volna zsebre tenni a prémium állampapírral az utóbbi 5 évben, és az idő közbeni MÁP Plusz-PMÁP-csere is kifizetődőbb stratégia lett volna. Mutatjuk, mennyit buktak, akik kitartottak, és mennyit nyertek az élelmesek.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×