eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

A banki alkalmazott mentett meg egy ügyfelet a csalóktól - videó

A 89 éves asszonyt román munkások akarták "levenni" majdnem kétmillió forinttal egy egyórás bádogos munkáért.

Négy román férfi csengetett be egy debreceni nyugdíjashoz 2024. április 16-án dél körül. Elmondásuk szerint ereszjavítással, -cserével foglalkoznak, és hamar felhívták a 89 éves asszony figyelmét a csatornája rossz állapotára. Ugyan az utcáról végezték az állapotfelmérést, mégis kilátásba helyezték, hogy az ilyen „rozoga” csatorna miatt akár bírságot is kaphat a ház tulajdonosa - olvasható a police.hu oldalán.

A nő megkérdezte, hogy mennyibe kerülne a javítás, a csapat szószólója csak legyintgetett, és már kezdték is a munkát. Mindössze egy órát dolgoztak a tetőn, majd közölték a végösszeget, amit 1,8 millió forintban állapítottak meg. Az asszony sokallta, és nem is volt ennyi pénze otthon. A munkások ekkor sem jöttek zavarba, felajánlották neki, hogy elviszik a legközelebbi bankba, és megvárják, míg leveszi a pénzt. A pénzintézet ügyintézőjének gyanús lett a néni sürgető szüksége a pénzre, és megkérdezte, hogy miért kell neki ekkora összeg azonnal. A történetet végighallgatta, és rögtön hívta a rendőrséget.

Az elkövetők egy parkolóban várták a megvezetett ügyfelüket, aki nagy meglepetésükre rendőrök gyűrűjében tért vissza. A járőrök megbilincselték a román állampolgárokat, az autójukat pedig átkutatták, és több százezer forintot találtak benne. A bűnügyesek csalás bűntett kísérlete miatt hallgatták ki őket. A nyomozás adatai szerint a csapat nem először próbált meg átverni embereket így vagy ehhez hasonló módszerekkel.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×