eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Végéhez közeledik Hagyó Miklós pere

Lassan a végéhez közeledik Hagyó Miklós pere. Az egykori szocialista főpolgármester-helyettest egyebek mellett hűtlen kezeléssel vádolja a Központi Nyomozó Főügyészség.

A BKV Zrt. vádban szereplő szerződéseinek anomáliáit ismertette perbeszédében az ügyész a Hagyó Miklós egykori szocialista főpolgármester-helyettes és társai ellen a Kecskeméti Törvényszéken folyó per keddi tárgyalásán.

Hagyó Mikós azért került bíróság elé, mert az ügyészség szerint a vezetésével működő 14 fős bűnszervezet 2008. augusztusáig több mint másfél milliárd forintos kárt okozott a BKV-nak. Fazekas Géza, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője 2012 januárjában jelentette be a vádemelést.

"Hagyó Miklós közvetlen munkatársai jelentették a összekötő kapcsot a BKV egyes akkori vezetői irányában, akik végrehajtották azokat a kéréseket, amelyek révén jelentős vagyonvesztés következett be a BKV-nál. Ezalatt a 3 év alatt másfél milliárd forintot meghaladó vagyoni hátrány keletkezett ezzel a szerződéses kapcsolatrendszerrel összefüggésben a BKV-nál. De nemcsak a hűtlen kezelés a vád tárgya, mivel Hagyó Miklós vonatkozásában hivatali visszaélés, illetőleg hivatalos személyként elkövetett zsarolás bűntette is a vádirat részét képezi. Kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztés fenyegeti, ha mindezt bűnszervezetben követi el valaki, akkor kettőtől 16 év."

A Kecskeméti Törvényszéken zajló per tárgyalásán Homonnai János ügyész azokról a gyors kifizetés érdekében visszadátumozott kommunikációs és marketingszerződésekről, illetve több esetben plagizált tanulmányokról beszélt, amelyekre a vádhatóság szerint a BKV-nak nem volt szüksége.

Az ügyész a tervek szerint csütörtökön fejezi be perbeszédet és indítványokat is tesz. A védői perbeszédek november 26-án kezdődnek és előreláthatólag december 21-ig tartanak - közölte Hadnagy Ibolya tanácsvezető bíró.

Hanganyag: Herczeg Zsolt

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×