eur:
392.54
usd:
365.78
bux:
66792.01
2024. április 26. péntek Ervin

Négyezer fontért kelt el Mick Jagger hajfürtje egy londoni aukción

Négyezer fontot (1,4 millió forint) fizetett Mick Jagger hajfürtjéért egy névtelen vásárló a londoni Bonhams árverésén, amelyen a licitálók majdnem kétszeresére feltornázták a tétel előzetesen becsült leütési árát.

A hajfürtöt a veterán rocker egykori barátnője, Chrissie Shrimpton, az 1960-as évekbeli angol modell, Jean Shrimpton testvére bocsátotta árverésre, aki akkor találkozott először a későbbi sztárral, amikor Jagger még csak a London School of Economics egyik ismeretlen diákja volt.

A fürt - amely borítékban érkezik új gazdájához, rajta a felirattal, miszerint "Mick Jagger haja megmosás után + levágta Chris a Rose Hill Farm-on" - szerdán került kalapács alá az arctorzuláson átesett embereket segítő Changing Faces jótékonysági szervezet támogatása céljából.

A zenei, filmes és egyéb szórakoztatóipari relikviákat felvonultató aukción David Bowie The Jean Genie című számának a brit énekes által kézzel írt dalszövege (több változatban) 18 750 fontért (6,4 millió forint) talált új gazdára, míg a Led Zeppelin rockegyüttest alapító Jimmy Page gitárja 26 250 fontért (8,9 millió forint) kelt el.

Jagger, aki ebben a hónapban ünnepli 70. születésnapját, remek formában volt a Rolling Stones szombati koncertjén, amely az együttesnek a legendás Glastonbury fesztiválon való debütálását jelentette. A banda ezen a hét végén a Hyde Parkban lép színpadra a British Summer Time fesztiválon.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×