eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Horror a családban: nyolc gyereket mentettek ki a pedofilok karmából

Nyolc brit kisgyereket mentettek ki egy nemzetközi pedofil hálózathoz tartozó gazemberek markából. Az FBI és az ausztráliai Queensland rendőrsége kétéves nyomozás eredményeként jutott a gyerekek nyomára.

A rendőrök összesen 22 embert tartóztattak le a múlt héten, és sikeresen felszámolták a pedofil hálózatot, amelynek az Egyesült Államokban, Ausztráliában, Kanadában és Németországban is voltak tagjai. Megszerezték több ezer gyerek képét - közöttük azonosították a nyolc, 6-14 év közötti gyereket is.

A letartóztatottak között van két brit is, hat másikat pedig még korábban vettek őrizetbe azzal a váddal, hogy a hálózaton keresztül kaptak és küldtek fényképeket és videókat.

A gyermekek azonosítását végző csoport vezetője elmondta, milyen rettenetes módon bántalmazták a kicsiket. Paul Griffiths azt is döbbenetesnek nevezte, hogy nem eltűnt gyerekekről volt szó - azon a helyen erőszakolták meg és bántalmazták őket, amelynek elméletileg menedékként kellett volna szolgálnia: az otthonukban.

A kétéves nyomozás eredményeként 400 ezer képet foglalt le a rendőrség, amelyeknek egy részét nemzeti rendőrségeknek adták át további nyomozás céljából.

A hálózat tagjai úgy próbálták megakadályozni a lebukásukat, hogy lekáderezték az újonnan jelentkezőket, akiknek azzal kellett bizonyítaniuk "alkalmasságukat", hogy gyermekek szexuális bántalmazásáról kellett készíteniük képeket és videókat. Stephen Tidwell FBI igazgató-helyettes szerint a hálózat tagjai a képeket "készpénzként" használták.

Szerencsére ausztrál nyomozóknak már 2006-ban sikerült felfedezniük a hálózatot, amelybe be is tudtak férkőzni. A queenslandi rendőrfőnök szerint ez volt a legjobban szervezett, legnagyobb és legfegyelmezettebb pedofil csoport, amellyel valaha találkoztak.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×