Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Horror a családban: nyolc gyereket mentettek ki a pedofilok karmából

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Nyolc brit kisgyereket mentettek ki egy nemzetközi pedofil hálózathoz tartozó gazemberek markából. Az FBI és az ausztráliai Queensland rendőrsége kétéves nyomozás eredményeként jutott a gyerekek nyomára.

A rendőrök összesen 22 embert tartóztattak le a múlt héten, és sikeresen felszámolták a pedofil hálózatot, amelynek az Egyesült Államokban, Ausztráliában, Kanadában és Németországban is voltak tagjai. Megszerezték több ezer gyerek képét - közöttük azonosították a nyolc, 6-14 év közötti gyereket is.

A letartóztatottak között van két brit is, hat másikat pedig még korábban vettek őrizetbe azzal a váddal, hogy a hálózaton keresztül kaptak és küldtek fényképeket és videókat.

A gyermekek azonosítását végző csoport vezetője elmondta, milyen rettenetes módon bántalmazták a kicsiket. Paul Griffiths azt is döbbenetesnek nevezte, hogy nem eltűnt gyerekekről volt szó - azon a helyen erőszakolták meg és bántalmazták őket, amelynek elméletileg menedékként kellett volna szolgálnia: az otthonukban.

A kétéves nyomozás eredményeként 400 ezer képet foglalt le a rendőrség, amelyeknek egy részét nemzeti rendőrségeknek adták át további nyomozás céljából.

A hálózat tagjai úgy próbálták megakadályozni a lebukásukat, hogy lekáderezték az újonnan jelentkezőket, akiknek azzal kellett bizonyítaniuk "alkalmasságukat", hogy gyermekek szexuális bántalmazásáról kellett készíteniük képeket és videókat. Stephen Tidwell FBI igazgató-helyettes szerint a hálózat tagjai a képeket "készpénzként" használták.

Szerencsére ausztrál nyomozóknak már 2006-ban sikerült felfedezniük a hálózatot, amelybe be is tudtak férkőzni. A queenslandi rendőrfőnök szerint ez volt a legjobban szervezett, legnagyobb és legfegyelmezettebb pedofil csoport, amellyel valaha találkoztak.