Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Saját apósjelöltje hallgatta le Diana hercegnőt?

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Diana hercegnő szerint lehallgatókészülékeket helyeztetett el Mohamed al-Fayed annak a jachtnak a fedélzetén, amellyel a Földközi-tengeren hajókázott fiával. Erről a tragikus sorsú Diana testvére beszélt azon a meghallgatáson, amelyen hercegnő halálának körülményeit vizsgálják.

Telefonon beszélt neki aggodalmáról Diana - állította lady Sarah McCorquodale, a hercegnő testvére. Diana akkor hívta nővérét, amikor 1997 augusztusában a Fayed családnál vendégeskedett, röviddel azelőtt, hogy halálos baleset érte volna.

Nővére azt javasolta a hercegnőnek, hogy a lehallgatással kapcsolatos aggodalmait ossza meg párjával, Dodi al-Fayeddel, de Diana állítólag úgy válaszolt: az puszta időpocsékolás lenne.

Annak ellenére, hogy Mohamed al-Fayed azt állítja: fia, Dodi és Diana már közös gyermeküket várták, és tervbe vették, hogy összeházasodnak, a hercegnő nővére kételkedik.

Lady Sarah szerint testvére sohasem beszélt terhességről vagy eljegyzésről, és abban is biztos, hogy nem hozott volna komoly döntéseket anélkül, hogy fiait be ne avatta volna gondolataiba.

Még mindig mást szeretett?

Sarah McCorquodale az esküdtszék előtt arról is beszélt: nem tartotta valószínűnek, hogy a lehallgatásos eset után testvére és Dodi al-Fayed még sokáig együtt maradnak, sőt, szerinte Diana még mindig előző partnere, a pakisztáni szívsebész, Hasnat Khan után vágyódott.

"Azt hiszem, komoly lehetőség volt arra, hogy ő és Hasnak Khan összekössék az életüket. De a férfi nem tudta megszokni az ő életmódját; elkötelezett orvos volt. Nem hiszem, hogy Diana szerint véget ért az a kapcsolat: ő legalábbis remélte, hogy nem ez történt" - mondta Lady Sarah.

A nővér azt is elárulta, hogy Diana még a Kensington-palotát is átkutattatta lehallgató-készülékeket keresve, ám egyetlen poloskát sem találtak, annak ellenére, hogy egyes hírek szerint a hercegnőt megfigyelte a brit titkosszolgálat.

Voltak-e gyanús levelek?

A hétfői meghallgatáson bemutattak az esküdtszéknek egy fadobozkát is, amelyben a feltételezések szerint Diana hercegnő a kényes témákról szóló leveleit tartotta. Állítólag ebben kaptak helyet azok a az írások is, amelyeket apósa, Fülöp herceg küldött Dianának - Mohamed al-Fayed szerint éppen ő volt a szellemi atyja a menye elleni gyilkossági kísérletnek.

Sarah McCorquodale elmondta: ő maga sosem látta ezeket a leveleket, de hallott róluk. Ha léteznek, szerinte a családi birtokon, Althorpban kell lenniük. A szakértők hamarosan átkutatják az ingatlant.

Mohamed al-Fayed és jogászai úgy vélik, hogy a levelek segíthetnek feltárni Diana halának körülményeit.

A küldeményeket tartalmazó fadobozkát egyébként a hercegnő elhunyta után nővére nyitotta ki, tartalmát pedig megőrzésre átadta Diana egykori bizalmasának, Paul Burrell komornyiknak.