Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Fiatalok és gazdagok - íme, a világ legtöbbet kereső ifjú szupersztárjai

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A Forbes amerikai gazdasági magazin legújabb összeállítása újabb bizonyítékát nyújtja annak, hogy élvonalbeli sportolónak és színésznek éri meg leginkább lenni. Legalábbis ami az éves kereseteket illeti, hiszen a tekintélyes lap listájának első tíz helyezettje közül négy sporttal, hat pedig valamilyen szórakoztatóipari tevékenységgel keresi meg a kalácsra valót.
1. LeBron James (1984. december 30., 27 millió dollár)

A Cleveland Cavaliers kosarasa alighanem fizetése minden centjét megszolgálta, hiszen a klub története során először idén, az ő vezetésével érte el a konferencia-döntőt. LeBron James szabadidejében 3200 négyzetméteres otthona építkezését felügyeli, melyben saját kaszinó, borbély és bowlingpálya is a rendelkezésére áll majd. A kerékpározás nagy rajongójának számító 22 éves fiatalember idén az egyik legjelentősebb minőségi kerékpárgyártóban, a Cannondale-ben vásárolt részesedést.

2. Reggie Bush (1985. március 2., 24 millió dollár)
Az amerikaifutball egyik legnagyobb ifjú sztárjának aláírásáért sorban álltak a szponzorok. A legnagyobb vállalatok (Adidas, Subway, Pepsi, EA Sports) által kínált szerződések révén évi ötmillió dollárt kasszíroz. A nagy pénzt azonban a New Orleans Saints-el kötött szerződés jelenti, amely hat év alatt 62 millió dollárt jelent majd neki. A fiatalember csak tavaly 19 millió dollárt keresett (prémiumokkal együtt).

3. Maria Sarapova (1987. április 19., 23 millió dollár)
A gyönyörű és tehetséges teniszező annak ellenére a lista harmadik helyén végzett, hogy az idei éve messze nem sikerült olyan jól, mint a 2006-os. Sérülések is hátráltatták, így nem csoda, hogy csupán egyetlen tornagyőzelmet szerzett (szemben az egy évvel ezelőtti öttel). Aggódnia azonban nem kell, hiszen a hirdetésekből befolyó összegek bőven kárpótolják. Nem is csoda, amikor valakinek olyan ügyfelei vannak, mint a Pepsi, a Nike, a Canon, a Colgate-Palmolive és a Motorola.

4. Michelle Wie (1989. október 11., 19 millió dollár, golfozó)
5. Mary-Kate és Ashley Olsen (1986. június 13., 17 millió dollár fejenként, színésznők)
6. Daniel Radcliffe (1989. július 23., 15 millió dollár, színész)
7. Hilary Duff (1987. szeptember 28., 12 millió dollár, színésznő-énekesnő)
8. Avril Lavigne (1984. szeptember 27., 12 millió dollár, énekesnő)
9. Carmelo Anthony (1984. május 29., 10 millió dollár, kosaras)
10. Keira Knightley (1985. március 26., 9 millió dollár, színésznő)