eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Hatéves kisfiú az áldozat: ismét gyilkolt a borzalmas rém?

Ausztráliában életét vesztette egy hatéves kisfiú, akit egy egyelőre nem azonosított állat támadott meg az óceánban.

A fiú Darwintól északra, a Tiwi-szigeteknél, fürdés közben sérült meg halálosan.

Szemtanúk azt mondták a rendőröknek, hogy a fiú kifutott a vízből, és azt mondta: valami megcsípte.

A gyereket azonnal a helyi klinikára vitték, de az orvosoknak nem sikerült újraéleszteniük.

A hatóságok egyelőre nem tudják, hogy milyen állat okozhatta a kisfiú halálát. A választ valószínűleg csak a boncolás adja meg.

A feltevések szerint a gyermek halálát egy dobozmedúza okozta. A hatóságok felhívták a figyelmet, hogy a szülők ne engedjék a gyerekeket a medúzák által látogatott tengerrészekbe.

A dobozmedúza különlegesen veszélyesek a gyerekekre: a legutóbbi 11 halálos áldozat mindegyike kiskorú volt.

Ausztrália partja mentén számos, emberre veszélyes állat él, köztük cápák és sósvízi krokodilok.

Egy évvel ezelőtt Steve Irwin természetfilmest, ismertebb nevén a Krokodilvadászt sebesítette meg halálosan egy tüskés rája.

A medúzák az ausztrál statisztikák szerint több áldozatot követelnek, mint a cápák és a krokodilok együttvéve, mert két méter hosszúságú csápjainak többezer csalánsejtje egy különlegesen erős idegmérget bocsát ki.

Dr. Lisa-Ann Gerschwin szerint ez a fajta medúza - amely kékes-áttetsző színe miatt alig látható a vízben - a legveszedelmesebb vízi lény.

"Az emberek meg kell értsék, hogy ezek az állatok rettentő veszedelmesek" - mondta. "Ezek a világ leggyilkosabb lényei: három perc alatt képesek megölni egy embert."

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×