eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Fordulat Zsanett ügyében: új orvosszakértő és három új tanú a képben

Új orvos szakértőt rendel ki az ügyészség E. Zsanett ügyében - értesült az InfoRádió. A Fővárosi Főügyészség szóvivője hozzátette: az ügyészség újabb tanúk kihallgatásáról is döntött. Mint ismeretes a fiatal lány azt állítja, hogy még május elején öt rendőr a Múzeum körúton igazoltatta majd egy sötét mellékutcába vitték, ahol megerőszakolták.

A védő által felkért orvos szakértő szerint megerőszakolták a lányt, az ügyészség által kirendelt szakértő viszont azt állapította meg, hogy a lány zúzódásai az állítólagos bűncselekmény előtt keletkeztek.

"Mivel a két orvos szakértő álláspontja ennyire ellentétes, hogy csak úgy tudjuk a kérdést elbírálni, ha az indítványnak helyt adunk" - mondta az InfoRádiónak Morvai Attila, aki hozzátette: az új szakértői véleménynek augusztus 25-éig kell elkészülnie.

Az ügyészség elrendelte új nyomszakértő kirendelését is - vagyis részben helyt adtak a sértett jogi képviselője panaszának. Ez viszont azt jelenti, hogy új DNS-vizsgálatot nem lehet elrendelni - ezt a beadványt tehát elutasították - tette hozzá.

Morvai Attila elmondta: az ügyészség változatlanul arra törekszik, hogy soron kívül, és a lehető legrövidebb időn belül lezárja a nyomozást. Az ügyészség jogi képviselő újabb három tanú kihallgatására vonatkozó indítványát is elfogadta.

Hanganyag: Kálló Izabella

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Polgár Csaba: a megelőzés, a szűrések és a daganatellenes oltások is nagyon fontosak

Polgár Csaba: a megelőzés, a szűrések és a daganatellenes oltások is nagyon fontosak

A koronavírus-járvány utóhatásaként sokkal kevesebben járnak szűrővizsgálatokra, mint a pandémia előtt, ezért átfogó kampányra lenne szükség, hiszen a népbetegségek megelőzhetők - mondta az InfoRádióban az Országos Onkológiai Intézet főigazgatója. Polgár Csaba professzor kardiológus és gyermekgyógyász kollégáival együtt több vidéki fórumon tart előadást erről.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×