eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

A felújított utat szerette volna megnézni az agyonvert autós

Három férfit hallgatott ki emberölés alapos gyanújával a rendőrség a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Olaszliszkán történt bűncselekmény miatt. Kolompár Orbán, az Országos Cigány Önkormányzat elnöke szerint ez nem romaügy, hanem bűnügy.

A zempléni Olaszliszkán vasárnap délután brutális kegyetlenséggel halálra verték azt a férfit, aki a faluban autójával elsodort egy 11 éves kislányt, aki könnyebben megsérült. Az áldozat kocsijában volt két kislánya, egyikük 5, a másik 13 éves.

A két kislánynak végig kellett néznie, amint a felbőszült helyiek édesapjukat kirángatják az autóból, majd agyonverik.

A Borsod Online-nak nyilatkozott a két gyermeket Olaszliszkáról elhozó Pór Attila és felesége, Nagy Katalin is.

Az asszony szerint a meggyilkolt Szögi Lajos csak azért ment autójával az alsó úton, mert meg akarta nézni, milyen lett az az útfelújítás után.

Nagy Katalin hozzátette: a férfi nem ment gyorsan, hiszen féknyom sem volt és az ütközés után tíz méteren belül megállt. Kiszállt, megnézte a kislányt, aki felugrott és elszaladt.

Mint Pórné Nagy Katalin fogalmazott: később az áldozat visszaszállt a kocsiba, de elindulni nem tudott, mert rátörték a szélvédőt, beverték az ablakot, kirángatták a kocsiból, és csak ütötték.

Három embert gyanúsítanak

A rendőrség három férfit gyanúsít emberöléssel: a 36 éves H. Dezsőt, a 21 éves Sz. Andrást és a 18 éves H. Dezsőt.

Fekete Gyula, Olaszliszka polgármestere az InfoRádiónak megerősítette, hogy utóbbi, azaz a 18 éves Horváth Dezsőt október elsején választották be a helyi roma kisebbségi önkormányzatba.

Kolompár Orbán, az Országos Cigány Önkormányzat elnöke azt mondta, hogy ez nem romaügy, gyilkosság történt, vagyis bűnügy.

A Roma Polgárjogi Alapítvány elnöke közleményében hangsúlyozta: elítélik a súlyos bűncselekményt, és "hazánk nyugalma és békéje iránt elkötelezett roma és nem roma állampolgárokként" felhívással fordultak minden polgártársukhoz, az ország felelős intézményeihez.

Horváth Aladár szerint érvényt kell szerezni a magyar jogállamiság normáinak, az erőszakmentesség írott és íratlan szabályainak.

Döbbenet és értetlenség jellemezte hétfőn a Tiszavasvári Kabay János Általános iskolát, ahol az áldozat tanított.

A távirati iroda tudósítójának beszámolója szerint a 44 éves földrajztanárt mind kollégái, mind tanítványai nagyon szerették.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×