eur:
392.26
usd:
366.76
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Öregek otthona oroszlánoknak

Megnyitották Indiában az ország első öregek otthonát idősödő és betegeskedő állatkerti oroszlánoknak. Az egyik pandzsábi állatkertben kialakított intézményben a szokásosnál nagyobb területet kapnak az idős nagymacskák, és védve vannak fiatalabb fajtársaik támadásaitól is.

Az idős oroszlánoknak már a fogazatuk sem a régi, így bivalyhús-darabok helyett vitaminokkal gazdagított darálthúst kapnak.

Indiában különösen nagy problémát jelent az idős, beteg oroszlánok elhelyezése, mivel egy rosszul sikerül tenyésztési programból kifolyólag igen sok van belőlük.

Az 1970-es években ugyanis az utazó cirkuszok afrikai oroszlánjaival keresztezték az állatkertek ázsiai oroszlánjait, hogy minél nagyobb legyen a szaporulat, és minél több bemutatható állat legyen.

A gyakorlat eredményei azonban olyan állatok lettek, amelyek különösen érzékenyek a különböző betegségekre. Bár a keresztezést már egy éve betiltották, jelenleg is több száz öregedő és beteges hibrid oroszlán található Indiában.

Az indiai törvények értelmében azonban nem szabad elaltatni őket, így a beteg állatokat is hagyják maguktól elpusztulni.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×