eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
A Magyar Tudományos Akadémia (MTA) tervezett átalakítása ellen tüntetnek az Akadémiai Dolgozók Fóruma Élőlánc a tudományért címmel meghirdetett demonstrációjának résztvevői az MTA székháza előtt Budapesten 2019. február 12-én.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Harcba száll a kutatóhálózatokért az MTA elnöke

Az Alkotmánybírósághoz fordul az akadémiai kutatóhálózat leválasztása és egy új szervezethez, az Eötvös Lóránd Kutatási Hálózathoz csatolása miatt az MTA elnöke - erősítette meg az InfoRádiónak az akadémia. A beadvány szövege jövő hétfőtől lesz elérhető az Akadémia honlapján.

Mint a HVG.hu kedden megírta, Alkotmánybírósághoz fordul az MTA elnöke. A lapnak birtokába került Lovász László akadémikusoknak írt levele, amely szerint

"A kutatás, fejlesztési és innovációs rendszer intézményrendszerének és finanszírozásának átalakításához szükséges egyes törvények módosításáról" szóló törvény két ponton sérti az alkotmányt.

Egyrészt ellentétes a tudományos kutatás szabadságáról szóló cikkellyel, másrészt a tulajdonhoz való joggal. Miután a törvény jelentős része szeptember 1-től lép hatályba, a beadvány szövege szeptember 2-től lesz elérhető az Akadémia honlapján.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×