eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

A kormány karácsonyi ajándékára várnak az egészségügyi dolgozók

A jövő heti kormányülésen születhet döntés az egészségügyben dolgozók karácsony előtti egyszeri bérjuttatásáról. A szakdolgozók fizetése pedig jó eséllyel már januártól emelkedhet jövő november helyett – tudta meg a Magyar Idők.

A december 13-i kormányülésre készült előterjesztés három verziót tartalmaz, eszerint az ápolók, az orvosok és az asszisztensek két-, három- vagy négyheti alapbérüknek megfelelő összeget kaphatnak még karácsony előtt.

Az érdekképviseletek, amelyek az egyszeri bérkiegészítést szorgalmazták, ragaszkodnak ahhoz, hogy minden egészségügyi dolgozó, beleértve az egészségügyi intézmények gazdasági-műszaki személyzetét is, egy teljes havi bért kapjon. A kétheti bér kifizetése információink szerint mintegy nettó tízmilliárd forintba kerülne.

A 2018 eleji újabb általános minimálbér-, illetve bérminimum-emelés tovább rontaná azt a helyzetet, hogy például a tapasztalt ápolók alig keresnek többet, mint a frissen végzettek, ezért sürgetik az egészségügyi érdekvédők, hogy a jövő novemberben esedékes szakdolgozói fizetésemelést hozzák előre januárra. Ez esetben a körülbelül 76 ezer egészségügyi dolgozóból alig kétezer fő alapbére lenne csak a nemzetgazdasági minimumon. Úgy tudjuk, a béremelés előre hozatalára már rábólintott a kormány - írja a Magyar Idők.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×