eur:
390.16
usd:
364.17
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Egy munkahelyi kedvezmény, amit túl kevesen ismernek

Egy munkahelyi kedvezmény, amit túl kevesen ismernek

Kevesen tudják, de létezik egy törvény, amely szerint a szemüvegesek számára a munkáltatónak biztosítani kell a munkavállaláshoz szükséges szemüveget.

Egy 1999-es rendelet szerint a munkáltató köteles látásvizsgálatra, foglalkozás-egészségügyi orvoshoz küldeni azokat a dolgozókat, akik rendszeresen, azaz legalább napi négy órában a képernyő előtt dolgoznak - írta a Világgazdaság alapján a hrportal.hu.

Erre a vizsgálatra még a képernyős munkavégzés megkezdése előtt sor kell kerüljön, és kétévente meg kell ismételni. A jogszabály nem rögzíti, hogy a munkáltató mekkora összeget köteles megtéríteni a szemüveg vagy a kontaktlencse árából.

A Magyar Látszerész Szövetség adatai szerint másfél millió magyarországi lakos még sosem vett részt szemvizsgálaton, pedig nem látnak jól, ezért is hirdették meg a látás hónapját októberben. A rendezvényekhez kapcsolódóan 2015-ben 39 ezren, tavaly már 65 ezren vettek részt látásvizsgálaton.

Egy nemzetközi kutatás szerint 2050-re az európai lakosság fele távollátó lesz, a 20–40 évesek 55 százaléka lesz rövidlátó, a 80 éveseknél pedig a mostani hússzorosára nő a rövidlátók aránya.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×