Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Lázár János elismerte a kormány felelősségét

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Véget ért a 99. Kormányinfó, amelyen több téma mellett szóba került az őcsényi polgármester lemondásához vezető feszült helyzet is: az indulatok azután szabadultak el, hogy egy vállalkozó az országban jogszerűen tartózkodó menekültek üdültetését tervezte.

Az őcsényi helyzettel kapcsolatban is megszólalt Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter.

A Tolna megyei településen egy vállalkozó a panziójában jogszerűen Magyarországon tartózkodó menekülteket fogadott volna, de emiatt elszabadultak az indulatok a lakosok között, sőt a vállalkozó autóját is megrongálták, és megfenyegették azzal is, hogy felgyújtják a házát.

Végül, a meglehetősen parázs nyilatkozatokkal tűzdelt falugyűlés után, a kialakult helyzet miatt szerda este lemondott a polgármester.

A Kormányinfón az első, ezzel kapcsolatos kérdésre azt válaszolta, hogy a kormánynak nincs véleménye ezzel kapcsolatban, szerinte pedig ott helyben beszélni kellett volna erről a tervről, hogy ne legyenek félreértések.

Nem hagyták annyiban a témát az újságírók, ezért a 444 újságírójának kérdésére hozzátette, hogy ő a kommunikáció fontosságát már polgármesterként megtanulta, és bizonyára félreértés volt arról, hogy kik jönnek.

Az újságíró kérdése arra is vonatkozott, hogy az utóbbi két év kommunikációjának lehetett-e hatása ez ügyben. Lázár János szerint

nem, mert "ilyen a magyar társadalom",

ezt már megtanulhattuk a korábbi időkben. Szerinte

"abban lehet felelősségünk, nekem is, hogy amikor politikusként megszólalunk, világos különbséget kell tenni bevándorlók, illegális bevándorlók és politikai menekültek között."

A Kormányinfó témáiról itt írtunk részletesen.