eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Kosztolányi György: teljesen beteg az egészséghez való viszonyunk

Kosztolányi György: "teljesen beteg az egészséghez való viszonyunk"

Az egészségügyi rendszerek kapacitásai végesek - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Kosztolányi György akadémikus, a Magyar Tudományos Akadémia Orvosi Osztályának elnöke, az akadémia Elnöki Bizottság az Egészségért testületének vezetője.

Az egészségügyi szükségletek nem egyenlők az igényekkel - hangsúlyozta az InfoRádió Aréna című műsorában Kosztolányi György akadémikus, a Magyar Tudományos Akadémia Orvosi Osztályának elnöke, az akadémia elnöki bizottsága az Egészségért testület vezetője.

Mint mondta: remény van arra, hogy meg tudjuk határozni, hogy mi az egészség, akkor ebből

a következő lépés, hogy az egészségügyi szükséglet kategóriáját is megalkossuk. Ez messze nem ugyanaz, mint az igény

- hívta fel a figyelmet az akadémikus.

A genetika hatalmas tempóban fejlődik, ezért egyre több genetikai tesztre van lehetőség - tette hozzá. Olyan mértékű már a ez a kínálat, amely tartalmaz olyan genetikai teszteket is, amelyek nem szolgálják az egészséget.

A Magyar Tudományos Akadémia Orvosi Osztályának elnöke arról is beszélt, hogy az egészségügyi rendszerek kapacitásai végesek.

Kosztolányi György szerint

az emberek elvárásai abszolút irreálisak az egészségüggyel szemben.

Sokakat szembesíteni kell azzal a ténnyel, hogy bizonyos problémákra jelenleg nem tud választ adni az orvostudomány.

Hozzátette: az embereket azzal is szembesíteni kell, hogy felelősek vagyunk a saját egészségünkért, nem lehet mindent az orvosoktól várni.

Kosztolányi György hozzátette: a környezeti hatások miatt eltűntek a határok az egészség és a betegség közötti.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×