eur:
387.08
usd:
356.35
bux:
68611.27
2024. május 17. péntek Paszkál

Ismét vádat emeltek Gulyás Márton ellen

Gulyás Márton kormányellenes aktivista és Várnai László volt zuglói önkormányzati képviselő ellen is vádat emelt az ügyészség egy tavaly július 6-i városligeti rendbontás miatt. A vádlottakat közmunkára ítélhetik - írta a Magyar Idők.

A Sándor-palota festékkel való megdobálásáról elhíresült Gulyás Márton kormányellenes civil aktivista és Várnai László volt LMP-s politikus, jelenleg a Civil Zugló Egyesület XIV. kerületi önkormányzati képviselője, illetve hét társuk ellen emelt vádat az ügyészség, mivel tavaly nyáron „kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartással” akarták megakadályozni a Városligetben, az egykori Hungexpo területén a Liget Budapest projekt részeként megkezdett építési munkálatokat – értesült a Magyar Idők. Az Ibolya Tibor fővárosi főügyész által ismertetett vádirat szerint tavaly július 6-án délután a megvádolt kilenc ember a volt Hungexpo-irodáknál elkülönített építési területen felállított OSB-lapokat ütötte, rúgta, ledöntötte, és bedöntötte az Olof Palme sétányra nyíló, a biztonsági őrök által lezárt kapuk egyikét.

A XIV. és XVI. kerületi ügyészség csoportosan, nyilvános rendezvényen elkövetett garázdasággal vádolja a kilenc elkövetőt, és velük szemben közérdekű munka kiszabását indítványozta a Pesti Központi Kerületi Bíróságnak.

A Városliget megújítása ellen küzdő, magukat Ligetvédőknek nevező civilek tavaly márciusban a Kertem nevű, akkorra már bezárt és kiürített szórakozóhelyen alakították ki táborukat. Tavaly július 6-án reggel kezdték el bontani a mulatónak is helyet adó egykori romos irodaházakat.

A jegyző hatósági eljárás keretében kezdeményezte a projekt ellen tiltakozó aktivisták által elfoglalt terület átadását, aminek számos tiltakozó ellenszegült. A rendőrök hatvanhárom emberrel szemben intézkedtek, közülük tizenkettőt előállítottak.

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: az erőszak a mindennapok részévé vált

Orbán Viktor: az erőszak a mindennapok részévé vált

A pártelnök-miniszterelnök terjedelmes interjút adott péntek reggel a Kossuth rádióban. Elmondta, az élet és halál között lévő Robert Ficóért "imádkozunk". Szerinte rosszkor esett ki a munkából Szlovákia miniszterelnöke, az EP-választás és az amerikai elnökválasztás dönthet ugyanis "háború vagy béke ügyében".

Politológus a Fico-merényletről: elkezdhetünk hozzászokni az ilyesmihez

A szlovákiai társadalom hosszú ideje nagyon feszült, és a politikusok a merénylet után is inkább hergelnek, mintsem nyugtatnak – mondta az InfoRádióban a szlovákiai Fórum Intézet elnöke. Öllös László politológus, filozófus szerint a kampány hátralévő része a Robert Fico elleni támadásról szól majd.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
Mikor kezdhet növekedni a lakásépítések száma?

Mikor kezdhet növekedni a lakásépítések száma?

Bár az év fordulóján már az újraéledés határozott jeleit mutatta a hazai lakáspiac, a lakásépítések esetében még nem volt nyoma a kedvező fordulatnak. Ahogy korábban írtuk, 2024 első negyedében sokéves negatív rekordok dőltek meg a használatba vehető új otthonok számát és a közeljövő várható fejlesztéseit mutató építési engedélyeket illetően is. Az ezzel kapcsolatos területi különbségeket és a jövőben várható kilátásokat az OTP Ingatlanpont elemzése foglalta össze.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×