eur:
392.27
usd:
366.8
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Újabb hatalmas területeken lesz fizetős a parkolás Budapesten

Újabb hatalmas területeken lesz fizetős a parkolás Budapesten

Sikerrel zárult a zuglói önkormányzat parkolójegy-kiadó automaták beszerzésére és üzemeltetésére kiírt tendere. Két új fizetős övezet lesz Budapesten - ezekről már a szerződést is megkötötték.

Hamarosan fizetős lesz a Városliget környéke, vagyis a Vágány utca, a Francia út, a Kerepesi út és a Dózsa György út által határolt terület, valamint az Örs Vezér terétől északra fekvő XIV. kerületi zóna - írja a Napi.hu.

A kiírás még tavaly év végén jelent meg a Közbeszerzési értesítőben, és bár eredménytájékoztatót még nem tettek közzé, a zuglói önkormányzat már feltöltötte az aláírt szerződést. Ebből kiderül, hogy összesen 204 automatát helyeznek majd ki a két területre. A nagyobb - az ötvenhatosok terét is magába foglaló zónába - 174 automata kerül, míg az Örs Vezér teréhez 30-at telepítenek.

A díj a tervek szerint óránként 175 forint lesz.

A szerződés szerint az éles üzemnek a szerződés aláírását követő 90. napon kell elindulnia, amely július első felére datálható.

A cégek az üzemeltetésért havonta automatánként 69 ezer forintot kapnak, amely a 204 automatával és a szerződés 60 hónapos időtartamával számolva 844 millió forint.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló hírekről, vagy elmondaná a véleményét, lájkolja az InfoRádió Facebook-oldalát!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×