eur:
392.93
usd:
366.26
bux:
66775.03
2024. április 26. péntek Ervin
Mégsem lesz BKV-sztrájk

Mégsem lesz BKV-sztrájk

Elmarad az április 18-tól meghirdetett BKV-sztrájk - közölte az InfoRádióval a Városi Tömegközlekedési Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége elnöke. Gulyás Attila megerősítette, hogy a BKV vezetése megfontolandó ajánlatot tett, amelyről a hónap végéig tárgyalnak.

A béremelésre vonatkozó szóbeli ajánlatot kaptak a BKV-s szakszervezeteket. Ez

az év elejéig visszamenőleg 10+5 százalékos béremelést tartalmaz

– közölte az InfoRádióval a Városi Tömegközlekedési Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége elnöke.

Gulyás Attila szerint ez nagyjából egyezik az elvárásokkal. Az érdekképviseletek hároméves, összesen 30+5 százalékos emelést igényeltek, a BKV-s ajánlat pedig az első évre ennél nagyobb mértékű.

Az szakszervezetek jövő szerdán kapják kézhez az ajánlatot, és megnézik, hogy tényleg kijön-e a táblázatokban a 15 százalék.

„A plusz 5 százalék az érdekes, azt differenciáltan adná meg a BKV. Vagyis lesz olyan dolgozó, aki csak 10 százalékos emelést kap, más pedig többet” - fejtette ki Gulyás Attila.

Az ajánlat a végigszámolása időt vesz igénybe, ezért az volt a munkáltató kérése, hogy amíg tárgyalnak, addig függesszék fel a sztrájkot. Ezt az érdekképviseletek elfogadták, így az április 18-tól meghirdetett, összesen nyolcnapos sztrájkot felfüggesztik.

„Számolunk, és lehet megállapodás, ha valóban azt tartalmazza az ajánlat, amit szóban is elmondtak.

Arra törekszünk, hogy a hónap végére megállapodjunk, így májusban már az emelt fizetést kaphatják meg a dolgozók” - emelte ki.

Tarlós István pénteken jelentette be, hogy a béremelésre vonatkozóan elutasíthatatlan ajánlatot kaptak BKV-s érdekképviseletek. Beszélt még a Lánchíd felújításáról, az 50 ezres bírságokról és a Róbert Károly körút felújításáról is - részletek itt.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Csányi Sándor: történetének legnagyobb bankvásárlása jöhet az OTP-nél!

Csányi Sándor: történetének legnagyobb bankvásárlása jöhet az OTP-nél!

Ma 10 órától tartotta közgyűlését az OTP, ahol a részvényesek többek között döntöttek az osztalékfizetésről és saját részvények visszavásárlásáról. A rendezvényen beszédet mondott Csányi Sándor és Varga Mihály. A Portfolio az esemény helyszínéről tudósított.  A hazai részvénypiaccal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. A rendezvényen részt vesz többek között Rékasi Tibor, a Magyar Telekom vezérigazgatója és Ormosy Gábor, az AutoWallis vezérigazgatója. Jelentkezni és regisztrálni itt lehet, a program itt olvasható, az előadóink listája itt található.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×