Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Enyhül a fagy, de utána sem lesz jobb

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Jelentősebb havazás, akár tízcentis hóréteg is várható az elkövetkező napokban, a hétvégén azonban már enyhül az idő - ígérte az InfoRádióban Pátkai Zsolt, az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa.

Észak felől továbbra is sarkvidéki eredetű, többnyire száraz légtömeg áramlik a Kárpát-medence fölé. Ennek hatására nem lesz sok csapadék, de folytatódik a hideg idő, éjszaka kemény fagyok várhatók és nappali is fagypont alatt marad a hőmérséklet – olvasható a met.hu-n.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa felhívta a figyelmet, hogy csütörtökön, pénteken és még szombaton is lehet számítani nagyobb területen jelentősebb csapadékra.

„Csütörtökön ónos eső, fagyott eső is lehetséges kis mennyiségben a Dunántúlon. Attól keletre inkább havazás lesz jellemző” - emelte ki Pátkai Zsolt.

Szombaton ugyan már megszűnő jelleggel, de várható még havazás – tette hozzá a meteorológus. Mint elmondta, a csapadék mennyiségében kevesebb bizonytalanság van, mint a halmazállapotában: jelentősebb, helyenként akár a tíz centimétert is meghaladó hómennyiség várható. De Pátkai Zsolt hozzátette, napról napra változhat az előrejelzett hó mennyisége.

„A fagyok már csütörtöktől mérséklődnek, a mínusz 15 fok alatti hőmérséklet már akkor sem lesz jellemző, a hétvégén mínusz 5 és 10 fok között lesz az éjszakai hőmérséklet, napközben a Dunántúl egyes területein és az Alföld déli részén akár olvadhat is” - mondta az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa.