eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Tízezrek várják még a karácsonyi Erzsébet-utalványt

Noha már több mint egy hét eltelt az évből is, mintegy 56 ezer nyugdíjas még mindig nem tudta átvenni a tízezer forintnyi Erzsébet-utalványt, amit november végén jelentett be az időseknek Orbán Viktor miniszterelnök azzal, hogy karácsonyig, de legkésőbb az év végéig megkapják az érintettek - számolt be a Magyar Nemzet.

Az újság az Erzsébet-utalványokkal együtt kiküldött kormányfői levelekről érdeklődött a Rogán Antal vezette Miniszterelnöki Kabinetirodánál, onnan azt a választ kapta, hogy „a belföldön élő jogosultak 98 százaléka megkapta és átvette az utalványt”.

Rogánék válaszából kiderült az is, hogy január 15. után a Magyar Posta ismét megkísérli a kézbesítést, és január végéig bárki jelezheti, ha ő is jogosult az ellátásra. Mindez azt jelenti, hogy a kormány „ajándéka” a 2,8 millió nyugdíjas két százalékához nem ért el.

A Rogán-tárca ezzel indokolta, hogy az elszámolás még folyamatban van, és csak bő egy hónap múlva, február végén tudják megmondani, mennyibe került a miniszterelnöki levelezés, és milyen forrásból fedezték.

A Magyar Posta december 31-én közölte az állami hírügynökséggel, hogy „a vállalt határidő előtt” kézbesítették a nyugdíjasoknak az Erzsébet-utalványokat. A társaság akkor azt írta, karácsonyig az utalványok 92,5 százalékának „kézbesítési kísérletét végezte el”, december 30-ig pedig a fennmaradókat is kivitte a nyugdíjasoknak. Arról ugyanakkor nem volt adat, hogy hányan nem tudták átvenni a szelvényeket például azért, mert nem voltak otthon. Az ő utalványaikat az adott címhez tartozó letéti postára vitték, az átvételre pedig tíz munkanapjuk volt az érintetteknek. Sőt, egyes postákon az utalványok átvételére szolgáló ablakokat is nyitottak az ügyfeleknek. A Miniszterelnöki Kabinetiroda válaszából most kiderült, hogy 56 ezer nyugdíjast így sem értek el.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×