eur:
392.25
usd:
366.79
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Újpest díszpolgára lehet Kozák Danuta és Gyurta Dániel

Wintermantel Zsolt újpesti polgármester javaslatára Kozák Danuta kajakozó és Gyurta Dániel úszó a kerület díszpolgára lehet.

A IV. kerületi önkormányzat hétfői sajtóközleménye szerint a polgármester már össze is hívta a képviselőtestület rendkívüli ülését, hogy jóváhagyják az elismeréseket.

Wintermantel előterjesztése szerint az UTE sportolói közül az ötszörös olimpiai bajnok Kozák Danuta és a négy évvel ezelőtti, londoni ötkarikás játékokon aranyérmes Gyurta Dániel - akit Rio de Janeiróban beválasztottak a Nemzetközi Olimpiai Bizottság sportolói bizottságába - Újpest díszpolgára lesz, Kapás Boglárka olimpiai bronzérmes úszó Újpestért-díjban, Tótka Sándor negyedik helyezett kajakozó, Somogyi Béla, Kozák Danuta edzője, valamint Doma Gergő, az UTE kajak-kenu szakosztályának vezetője pedig az önkormányzat elismerő oklevelében részesül.

A kitüntetéseket az Újpesti Városnapok rendezvény keretében, pénteken 17 órakor a IV. kerületi városháza dísztermében adják át ünnepélyes keretek között.

A polgármester a közösségi oldalán emlékeztetett, hogy az UTE - a Vasas mögött és a Honvéd előtt - a második legeredményesebb magyar sportegyesület volt Rióban.

A londoni olimpia után az aranyérmes Berki Krisztián tornászt és Dombi Rudolf kajakozót avatták Újpest díszpolgárává, illetve Karakas Hedvig ötödik helyezett cselgáncsozó kapta meg az önkormányzat elismerő oklevelét.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Ítéletet mondanak Magyarországról - Hogyan hat ez a forintra?

Ítéletet mondanak Magyarországról - Hogyan hat ez a forintra?

Az amerikai GDP adatok csütörtökön a forint piacán is nagyobb elmozdulásokat hoztak, a kezdeti gyengülést követően azonban gyorsan magára talált a hazai fizetőeszköz: az euróval szemben egy, a dollárral szemben pedig kéthetes csúcsra erősödött a magyar deviza. A pénteki nap is hozhat azonban nagyobb kilengéseket, ugyanis délután Amerikából fontos inflációs adat érkezik, emellett pedig este az S&P Global Ratings ismerteti új adósbesorolását Magyarországról.  Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×