eur:
392.25
usd:
366.79
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Szijjártó Péter: "Elvárja Magyarország, hogy a magyarokat sehol se érje hátrányos bánásmód"

Elvárja Magyarország, hogy a magyarokat sehol se érje hátrányos bánásmód nemzetiségük vagy állampolgárságuk miatt - jelentette ki a külgazdasági és külügyminiszter.

Szijjártó Péter a román hírtelevíziónak adott interjút bukaresti látogatása után. Elmondta: sok megoldatlan kérdés terheli a kisebbségi területen a magyar-román együttműködést, de az új román kormánnyal megkezdett párbeszéd elvezethet a legkényesebb kérdések megoldásához is. 

Hozzátette: a nemzeti közösségekre és gazdasági kapcsolatokra mint erőforrásra kell tekinteni, és ki kell használni, hogy a sorsdöntő európai kérdések többségében hasonló álláspontot foglal el Románia és Magyarország.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Ítéletet mondanak Magyarországról - Hogyan hat ez a forintra?

Ítéletet mondanak Magyarországról - Hogyan hat ez a forintra?

Az amerikai GDP adatok csütörtökön a forint piacán is nagyobb elmozdulásokat hoztak, a kezdeti gyengülést követően azonban gyorsan magára talált a hazai fizetőeszköz: az euróval szemben egy, a dollárral szemben pedig kéthetes csúcsra erősödött a magyar deviza. A pénteki nap is hozhat azonban nagyobb kilengéseket, ugyanis délután Amerikából fontos inflációs adat érkezik, emellett pedig este az S&P Global Ratings ismerteti új adósbesorolását Magyarországról.  Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×