eur:
392.93
usd:
366.26
bux:
66775.03
2024. április 26. péntek Ervin

Több pénz jut a fiatal szakorvosoknak - lapszemle

A Magyar Idők arról ír, az ideinél mintegy 3 milliárd forinttal több, csaknem 6,9 milliárd forint jut a fiatal szakorvosok ösztöndíjprogramjára a jövő évi költségvetésben. A Népszabadság cikke szerint megsemmisítette a Közbeszerzési Döntőbizottság a római-parti gát tervpályázatát, a fővárosi önkormányzat sokadszorra kezdheti elölről a beruházást.

A Magyar Idők arról ír, az ideinél mintegy 3 milliárd forinttal több, csaknem 6,9 milliárd forint jut a fiatal szakorvosok ösztöndíjprogramjára a jövő évi költségvetésben. A végzősöknek a diplomaszerzést követő harminc napon belül kell majd jelezniük, részt kívánnak-e venni támogatott szakképzésben és melyik évben kezdenék azt meg. Ezáltal tervezhetővé válik a szakorvosképzés az intézmények és a költségvetés számára is.

A Népszabadság cikke szerint megsemmisítette a Közbeszerzési Döntőbizottság a római-parti gát tervpályázatát, a fővárosi önkormányzat sokadszorra kezdheti elölről a beruházást. A döntőbizottság határozata szerint megállapítható, hogy a római-parti mobilgát tervezői tenderének nyertes ajánlatában ellentmondó adatok szerepelnek, ráadásul nem felelnek meg sem a pályázati feltételeknek, sem a jogszabályi előírásoknak.

A Magyar Nemzet arról ír, akár 15-20 ezer magyar szurkoló kísérheti el a magyar csapatot Franciaországba a jövő évi labdarúgó-Eb-re, a drukkerek költsége a legnagyobb spórolás mellett sem szorítható 50-60 ezer forint alá. A nyilatkozó szakember szerint a szurkolók többsége nem a repülést és az utazási irodák ajánlatait választja, hanem egyénileg autóval vagy csoportosan, busszal utazik majd Franciaországba.

Az Index cikke szerint egy évtized múlva az űrben is bányászhat az emberiség. Akár több százezer aszteroida is lehet, amin megindulhat a vadászat a nyersanyagokra. A leggyorsabb cégek jó sokat kereshetnek, de az űrbányászat a Marshoz is közelebb vihet. Egy ezt segítő törvénytervezet most ért célegyenesbe az Egyesült Államokban.

A Magyar Nemzet arról ír, vizitdíjat is fizetne az emberek többsége, ha cserébe javulna az egészségügyi ellátás - derül ki a Publicus közvélemény-kutató felméréséből. Az ezerfős, reprezentatív megkérdezés az egészségügy megítélését célozta, s a válaszok alapján elmondható: az emberek kétharmada nincs megelégedve az állami ellátással.

A Magyar Idők cikke szerint százezreket kímélhet meg az Országgyűlés által a napokban elfogadott törvénymódosítás, amelynek nyomán jövőre másfél millió adófizető helyett a Nemzeti Adó-és Vámhivatal készítheti el az adóbevallást. A cikk szerint idén több mint nyolcszázezer polgár rontotta el a bevallását.

A Népszabadság Tóbiás Józseffel közöl interjút. Az MSZP elnöke a kerítés alternatívájaként a Dublin III rendelet felfüggesztését, a külső határok közös védelmét, a közös regisztrációs, elosztási és kitoloncolási rendszert említi, amit közösen kellene finanszírozni. Ezt követően lehetne a kvótákról beszélni. Tóbiás József hétfő este 6 órától az InfoRádió Aréna című műsorának vendége lesz.

Az Index arról ír, a galambok némi tréningezés után legalább olyan pontossággal képesek felismerni egy szövetmintáról, hogy az rákos vagy sem, mint az ember. Az eredmények ismeretében új képalapú diagnosztikai módszereket fejleszthetnek ki, ami lehetővé teheti a mellrák korai felismerését.

A Portfolio arról ír, míg korábban a középmezőnyben tartózkodott, a magán-nyugdíjpénztári rendszer átalakítása óta hátul kullog Magyarország az OECD listáján a nyugdíjalapokban fekvő lakossági befektetések összegét tekintve. Az önkéntes és magánnyugdíjpénztárak tagjainak így sincs okuk panaszra: a magyar megtakarítók nyugdíjpénztárai hozták a 4. legnagyobb hozamot tavaly 31 ország közül.

A napi.hu cikke szerint újabb frontot nyit Putyin a Nyugat ellen: az orosz állami és önkormányzati szervek 2016. január 1-től nem használhatnak külföldi szoftvert, amennyiben létezik annak orosz megfelelője. A lépés a külföldi vállalatoknak évente több száz millió dolláros bevételkiesést okozhat.

A pénzcentrum a hétvégi tragédia után, Kecskemét mellett egy fiatal anyát és négyéves gyermekét találták holtan, fotókkal és pontos típusszámmal mutatja be azokat a szén-monoxid érzékelőket, amelyeket a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság a bevizsgálás után megfelelőnek talált a veszély jelzésére, a kecskemétihez hasonló tragédiák elkerülésére.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Csányi Sándor: történetének legnagyobb bankvásárlása jöhet az OTP-nél!

Csányi Sándor: történetének legnagyobb bankvásárlása jöhet az OTP-nél!

Ma 10 órától tartotta közgyűlését az OTP, ahol a részvényesek többek között döntöttek az osztalékfizetésről és saját részvények visszavásárlásáról. A rendezvényen beszédet mondott Csányi Sándor és Varga Mihály. A Portfolio az esemény helyszínéről tudósított.  A hazai részvénypiaccal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. A rendezvényen részt vesz többek között Rékasi Tibor, a Magyar Telekom vezérigazgatója és Ormosy Gábor, az AutoWallis vezérigazgatója. Jelentkezni és regisztrálni itt lehet, a program itt olvasható, az előadóink listája itt található.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×