eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Európában él a legtöbb dollármilliárdos - lapszemle

A Népszabadság értesülése szerint megszünteti nagykanizsai gyártását az ukrán államfő érdekeltségében álló Bonbonetti. A Magyar Nemzet azt írja, a jelenlegi tejpiaci anomáliák nagy részét azon termékek forgalomba hozatala okozza, amelyek után elcsalják az áfát.

A Népszabadság értesülése szerint megszünteti nagykanizsai gyártását az ukrán államfő érdekeltségében álló Bonbonetti, az édesipari társaság üzemében 60 fős létszámleépítést jelentettek be, ami azt jelenti, hogy decemberben meg is szűnik a termelés Nagykanizsán.Sánta Sándor a társaság vezérigazgatója nem cáfolta a hírt. Elmondta, hogy a gyártás jelentős része budapesti gyárukba kerül, egyes gépsorokat már át is telepítettek a fővárosi üzemükbe.

A Magyar Nemzet azt írja, a jelenlegi tejpiaci anomáliák nagy részét - így például a termelői ár zuhanását - azon termékek forgalomba hozatala okozza, amelyek után elcsalják az áfát. Nagy István, a földművelésügyi tárca parlamenti államtitkára a lapnak elmondta: egyes nagykereskedők - a laza szabályozás miatt - nem tesznek eleget adófizetési kötelezettségüknek és figyelmen kívül hagyják az élelmiszer-biztonsági előírásokat is.

Az Index a hvg.hu beszámolója alapján azt írja, hogy a baloldali pártok erzsébetvárosi polgármesterjelöltje egy lakásban van bejelentve azzal a Garabits Károly vállalkozóval, az MSZP, a DK, az Együtt-PM és két helyi civilszervezet közös önkormányzati képviselőjelöltjével, aki korábban arról beszélt, miként kell lopni. Ez azt követően derült ki, hogy a hvg.hu munkatársa tegnap megnézte a szavazóköri névjegyzéket.

A Magyar Nemzet azt írja, a hvg.hu kiderítette, hogy a hangfelvételek tanulsága szerint a "lopni tanító" Garabits Károly baloldali képviselőjelölttel egy lakásban van bejelentve a DK, az Együtt - PM és az MSZP polgármesterjelöltje, Farkas Ferenc, valamint még két további személy. A Magyar Nemzet birtokában lévő hangfelvételeken Garabits saját magára terhelő állításokat tesz, általa elkövetett bűncselekményeket ismer el, valamint azt, hogy kész politikai szövetségeseit zsarolni önkormányzati pozíciókért.

A Népszabadság szerint az esztergomi vonalon a sínpárt megépítik, mégsem lesz ünnepi átadás. A lap ugyanis azt írja, hogy nem szerepel a decemberben életbe lépő vasúti menetrendben az esztergomi vasútvonal beindítása, és tavaszra is csak feltételes ígéretek vannak - konkrétan 2015 májusára.

Az Index.hu-n arról olvashatnak, hogy akkor, és annyi időre mehetnek szabadságra a Virgin Group dolgozói, amikor csak jónak látják. A most bevezetett módszertől a globális médiacég azt várja, hogy munkatársai motiváltabbak, kreatívabbak lesznek, és jobban is dolgoznak.

A Napi.hu a tegnapi követeléskezeléssel foglalkozó konferenciáján felszólaló Felszámolók Országos Egyesülete elnökét idézi. Somogyi Ferenc azt mondta: minden induló vállalkozás helyezzen letétbe egy meghatározott összeget már az alakuláskor a majdani "temetése" költségeire. Ugyanis a felszámolásra kerülő cégek több mint 60 százalékánál ma ezt az állam, illetve a hitelezők fedezik.

A Portfolión arról olvashatnak, hogy Európában él a legtöbb dollármilliárdos a világban, de az, hogy idén növekszik a milliárdosok vagyona, elsősorban az ázsiaiaknak köszönhető. Az UBS éves felméréséből kiderül: az év eleje óta 155 "új milliárdost" köszönhettünk a világban, velük együtt már 2325-en vannak, ami új rekordot jelent. A felmérésből az is kiderül, hogy egy átlagos milliárdos 63 éves és hogy a teljes vagyon majdnem 90 százaléka férfiak kezében van.

A Pénzcentrum 11 tippet ad a neten keresztüli rendeléshez. Ha a világhálón, netán külföldről rendelünk, mindig ellenőrizzük, kitől, milyen cégtől vásárolunk. Könnyű terep a csalóknak, hiszen két olyan fél között köttetik üzlet, aki soha nem találkozik egymással. Ha pedig megtörtént a baj, futhatunk a pénzünk után.

Hanganyag: Németh Zoltán

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×