eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

HM: a honvédkórház átszervezése nem érinti az ellátási kötelezettségeket

A Magyar Honvédség Egészségügyi Központ (MH EK) átszervezése nem érinti az ellátási kötelezettségeket, de hatékonyabb és gazdaságosabb működtetést tesz lehetővé - közölte a Honvédelmi Minisztérium (HM) csütörtökön az MTI-vel.

Korábban Hende Csaba honvédelmi miniszter Demeter Márta szocialista országgyűlési képviselő írásbeli kérdésére azt közölte, jövő márciusig tizenkettőről nyolcra csökkentik a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ telephelyeinek számát.

A HM ennek kapcsán azt írta: "a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ jogelődjét, a Honvédkórház Állami Egészségügyi Központot 2010-ben komoly költségvetési hiánnyal adta át az akkor leköszönt szocialista kormányzat". Az elmúlt négy évben a megörökölt adósságot úgy kellett lefaragni, hogy az ellátásban ne érje hátrány a betegeket, valamint jusson forrás a kórház fejlesztéseire is. Ennek a folyamatnak a része a kórház infrastruktúrájának racionalizálása, az egészségügyi szolgáltatások külső telephelyeiről a kórház központi területére való áthelyezése - hangsúlyozta a tárca.

Mint közölték: a racionalizálás során a Budaörsi úti Petőfi-laktanyából több intézet és osztály beköltözött a Róbert Károly körúti és a Podmaniczky utcai telephelyre. A katonai alkalmasság-vizsgálatok helyszíne Budapestről Kecskemétre, a Szilágyi Erzsébet fasorban lévő intézet a központ székhelyére került. "A magas fenntartási költségű Verőcei Betegotthon ellátását a Szanatórium utcai telephelyre helyezték át. A következő fél évben a Gyáli úti épületből való kiköltözés következik. Annak osztályai szintén a központi telephelyen kapnak épületrészt" - írta a HM.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×