eur:
390.3
usd:
364.42
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Az átlagosnál hidegebb december várható

Enyhe telet és átlagos csapadékmennyiséget jósolnak a nemzetközi meteorológiai intézetek. Ezt azonban az Országos Meteorológiai Szolgálat nem erősítette meg: Török László szerint nincsenek ilyen hosszú távú előrejelzések, de a mostani adatok szerint decemberben az átlagosnál két fokkal hidegebb idő várható.

Török László, az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa elmondta, a legújabb fejlesztésű, távkapcsolati adatokon alapuló előrejelző rendszer szerint a decemberi hőmérséklet akár két fokkal is alacsonyabb lehet a sokévi átlagnál.

Hozzátette, a tartósan hideg időjárás miatt nem számíthatunk sok csapadékra, esőzés vagy havazás csak az enyhébb időszakokban várható.Visszagondolva ugyanezen intézetek nyári előrejelzéseire, melyek sok csapadékot és alacsonyabb hőmérsékletet jósoltak, a téli időszakra tett jóslatokban sem lehet teljes biztonsággal megbízni.

Az elmúlt három év statisztikái alapján Budapesten a decemberi középhőmérséklet 0,7 Celsius-fok volt, a legalacsonyabb hőmérsékletet 2010 decemberében mérték, mínusz 17 fokot. A vizsgált évek átlagos csapadékmennyisége - a havazást és az esőzést beleértve - 45,7 milliméter.

A Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint a decemberi átlaghőmérséklet idén mínusz 1,3 fok körül alakul majd, a csapadék akár 40 milliméternél is kevesebb lehet. Mivel hidegebb lesz, nagyobb az esély a havazásra és az ónos eső kialakulására.

Rövidebb távra szóló előrejelzést itt találhat.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×