eur:
390.24
usd:
364.25
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Lázár János: Minden magyar büszke lehet az új alaptörvényre

A Fidesz frakcióvezetője szerint minden magyar büszke lehet az Országgyűlésben hétfőn elfogadott új alkotmányra. Lázár János azt mondta, az Országgyűlés húsz éves adósságot törlesztett. Jelezte, hogy azért volt szükség új alkotmányra, mert tavaly tavasszal minden választó párttól függetlenül az érdemi változásra voksolt, az pedig új alaptörvény nélkül nem lehetséges.

Lázár János szerint az új alaptörvény garantálja a gazdasági biztonságot, megakadályozza az állam eladósodását, megvédi a nemzeti vagyont és megteremti a kiegyensúlyozott költségvetési gazdálkodás feltételeit. Magyarország alaptörvényének fontos elve a szolidaritás, hiszen hitet tesz az állami nyugdíjrendszer mellett, biztosítja az egészséghez és a szociális biztonsághoz való jogot, illetve valódi támogatást ad a gyermeket vállaló családoknak - fűzte hozzá.

Kiemelte, hogy az új alkotmány rendelkezik a tényleges életfogytiglani szabadságvesztésről, valamint a megelőző önvédelemhez és a tulajdonvédelemhez fűződő jogról. Egyértelművé teszi az alaptörvény azt is, hogy az erőszak állami monopólium -- hangsúlyozta a frakcióvezető. Hozzátette: a ma elfogadott jogszabály tiszteletben tartja az emberi méltóságot, követi az európai hagyományokat, és új munkakultúrát érvényesít; azt üzeni, hogy minden munkaképes embernek dolgoznia kell és gondoskodnia kell magáról.

Lázár János megígérte, hogy minden szavazópolgár megkapja a ma megszavazott alaptörvényt, amelyet Európa legmodernebb alkotmányának tart. Megemlítette, hogy az év hátralévő részében, az új alkotmány életbe lépéséig a sarkalatos törvények meghozatala sok munkát ad az Országgyűlésnek. Reméli, hogy ebben már az MSZP és az LMP is részt vesz. Kérdésre válaszolva bírálta Sólyom Lászlót: megdöbbentőnek tartja, hogy a volt köztársasági elnök a külföldi sajtónak mondta el véleményét az alkotmányról. (A Frankfurter Allgemeine Zeitung múlt pénteki számában közölt interjút Sólyom Lászlóval az alkotmányról.)

Lázár János köszönetet mondott három fideszes országgyűlési képviselőnek: Szájer Józsefnek, Gulyás Gergelynek és Salamon Lászlónak, illetve mindenkinek, aki részt vett az alaptörvény parlamenti és társadalmi vitájában.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×