eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Indul a Fidesz jelöltjével szemben a fideszes polgármester

Kizárhatják a pártból Izsó Gábort, Békés város fideszes polgármesterét, mert mégis elindul a helyi fideszes jelölttel szemben a városvezetői székért - erről a békési Fidesz elnöksége értesítette elektronikus levélben szerdán az MTI-t.

Izsó Gábor, aki négy ével ezelőtt a Jobboldali Összefogás Békésért Polgári Kör, valamint a Fidesz közös jelöltjeként nyerte el posztját, szerdán elmondta az MTI-nek, hogy függetlenként, de a polgári kör támogatásával mégis elindul a választásokon.

Izsó Gábor az idei választásokon előbb a KDNP és a polgári kör, majd függetlenként, de a KDNP támogatásával kívánt indulni újra, végül azonban visszalépett a jelöltségtől.

Időközben a Fidesz helyi csoportja ugyanis arról döntött, hogy Erdős Norbertet jelöli polgármesternek, aki már a harmadik ciklusban a térség országgyűlési képviselője, és az utóbbi négy évben a város alpolgármestere is volt.

Korábbi visszalépését Izsó Gábor azzal indokolta, hogy a jobboldal egysége megbomlani látszik Békésen a polgármester-jelölés körül kialakult vitában, valamint hogy a város fejlődését kormánypárti vezetés mellett látja biztosítottnak. A helyi polgári kör ezután úgy döntött, hogy Vámos Lászlót indítja polgármesterjelöltként.

A polgármester újabb döntését azzal indokolta az MTI-nek, hogy mindenekelőtt a lakosság részéről jelentkező támogatás miatt változtatta meg véleményét. Mint mondta, úgy látja, hogy Békés választópolgárai azt a fejlesztéspárti, közösségépítő jobboldali politikát kívánják ismét támogatni, amely mentén négy évig vezette a várost. A döntését segítette továbbá, hogy az elmúlt néhány nap alatt csaknem ezer ajánlószelvény gyűlt össze számára.

Hozzátette: mindig is jobboldali gondolkodásúnak tartotta magát, sőt a Fidesz országos politikájával "abszolút" egyetért.

Izsó Gábor szerdai bejelentésével párhuzamosan Vámos László jelezte, hogy visszalép a javára a polgármester-jelöltségtől.

A Fidesz helyi elnökségének az MTI-hez eljuttatott közleményében az áll, hogy a párt alapszabályának értelmében Izsó Gábor tagsági jogviszonya kizárási javaslat nélkül automatikusan megszűnik, mert a szövetségen belül, az arra felhatalmazott testülettel történt előzetes egyeztetés és annak hozzájárulása nélkül a szövetség hivatalos jelöltjével szemben jelölteti magát.

Az MTI érdeklődésére Izsó Gábor ezzel kapcsolatban csak annyit közölt, hogy amikor mégis a jelöltség mellett döntött, számított erre.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×