eur:
392.27
usd:
366.8
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Tömegek érkeztek a Fidesz rendezvényére

Folyamatosan érkeznek az ünneplők a budai Fidesz-rendezvényre. Az Attila út környékére minden irányból áramlik a tömeg, sokan az Alagúton keresztül érkeznek. Az MSZP már megtartotta a budapesti rendezvényét. Mesterházy Attila, a szocialisták miniszterelnök-jelöltje itt arról beszélt, hogy Magyarországon a progresszió, a szabadság és a szolidaritás utolsó bástyája a Magyar Szocialista Párt, ezért azt kérte a nem baloldali demokratáktól, hogy támogassák az MSZP-t.

Igen sokan, a szervezők tájékoztatása szerint százezren érkeztek a Fidesz rendezvényére.

A Fidesz ünnepi rendezvénye 15 órakor kezdődött. Kora délután minden irányból igen sok ünneplő érkezett a budai Attila útra, a Tabán környékére. A tömegben sok családot lehet látni, számos gyerek kerékpározással köti össze az ünneplést.

Orbán Viktor beszéde 16 órakor kezdődik előtte Nemeskürty István emlékezik a forradalomra.

Ahogy Demszky Gábor elkezdte a demokrácia ünnepéről szóló beszédét a Petőfi-szobornál, a kordonon kívül több ezresre duzzadt tömeg azonnal elkezdett fújolni és fütyülni, jelentette az Index tudósítója. A beszédből így nem lehet érteni semmit. A Március 15. téren erős a rendőri biztosítás.

Azért vagyunk ma itt, hogy fejet hajtsunk március 15-e emléke előtt, és hogy visszavegyük az ünneplés, az utcai megemlékezés és a nemzeti büszkeség jogát - mondta Mesterházy Attila, az MSZP miniszterelnök-jelöltje a párt ünnepi nagygyűlésén Budapesten.

A kormányfőjelölt szerint azok akarták elvitatni az ünneplés jogát, akik a nemzet megosztását tűzték zászlajukra. Mint mondta, a baloldalnak nincs miért szégyenkeznie, szavakban és tettekben is bizonyította hazaszeretetét.

Csetlett-botlott a hivatalos ünnepi műsor - írja az Index. Az eseményekről itt megnézhet egy videót.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×